Minestrone
Een fijn vullend soepje met pasta en allerlei soorten groente die u kunt vinden. Ideaal om restjes uit de groentela te verwerken. Tevens probaat vitaminemiddel in de strijd tegen aanhoudend miezerig weer en lust-ik-niet-kindertjes.
Minestrone
Ingrediënten
- 100ggroene korte pasta (bijv. penne)
- 1xblik borlottibonen (of witte bonen)
- 1xstronk broccoli
- 1xrode paprika
- 1xcourgette
- 400ggepelde tomaten
- 2xwortelen
- 1xui
- 1xknoflookteen
- 1xhandje platte peterselie en/of basilicum
- 1xstukje parmezaanse kaas
- 1xscheut lekkere olijfolie
- 1xpeper en zout
Bereidingswijze
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime (braad)pan en fruit dit samen zachtjes 10 minuten. Snij intussen de paprika in stukjes en de courgette in halve plakjes. Fruit 5 minuten even mee.
Doe de inhoud van het blik tomaten erbij, duw de tomaten een beetje kapot met de pollepel. Doe de broccoli in roosjes erbij. Vul aan met net zoveel water tot de groenten bijna onder staan. Voeg zout en peper toe. Laat aan de kook komen, voeg de pasta toe en laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot alles gaar is. Laat op het eind even de uitgelekte bonen meewarmen. Proef op zout en peper. Roer er de gehakte verse kruiden door.
Serveer in kommen met een straaltje extra vergine olijfolie erover en eventueel wat versgeraspte parmezaan.