terug

Minestrone

Een fijn vullend soepje met pasta en allerlei soorten groente die u kunt vinden. Ideaal om restjes uit de groentela te verwerken. Tevens probaat vitaminemiddel in de strijd tegen aanhoudend miezerig weer en lust-ik-niet-kindertjes.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Minestrone

Minestrone

Ingrediënten

  • 100g
    groene korte pasta (bijv. penne)
  • 1x
    blik borlottibonen (of witte bonen)
  • 1x
    stronk broccoli
  • 1x
    rode paprika
  • 1x
    courgette
  • 400g
    gepelde tomaten
  • 2x
    wortelen
  • 1x
    ui
  • 1x
    knoflookteen
  • 1x
    handje platte peterselie en/of basilicum
  • 1x
    stukje parmezaanse kaas
  • 1x
    scheut lekkere olijfolie
  • 1x
    peper en zout

Bereidingswijze

1

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de wortel in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime (braad)pan en fruit dit samen zachtjes 10 minuten. Snij intussen de paprika in stukjes en de courgette in halve plakjes. Fruit 5 minuten even mee.

2

Doe de inhoud van het blik tomaten erbij, duw de tomaten een beetje kapot met de pollepel. Doe de broccoli in roosjes erbij. Vul aan met net zoveel water tot de groenten bijna onder staan. Voeg zout en peper toe. Laat aan de kook komen, voeg de pasta toe en laat onder een deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen tot alles gaar is. Laat op het eind even de uitgelekte bonen meewarmen. Proef op zout en peper. Roer er de gehakte verse kruiden door.

3

Serveer in kommen met een straaltje extra vergine olijfolie erover en eventueel wat versgeraspte parmezaan.

Tip: Uiteraard kan er van alles in aan groente, ’t is maar net wat er nog in de koelkast ligt. Denk ook aan (restjes) kool, bleekselderij, pompoen, pastinaak, prei, lenteui. Extra smaakverdiepend (maar dan uiteraard dan niet meer vleesloos) is om met de ui een ons gerookte spekblokjes mee te laten fruiten. Een wat boersere variant is om de helft van de bonen samen met het vocht uit het blik te pureren en dat tegelijk met de tomaten toe te voegen.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto