terug

Mexicaanse maisflapjes met koriandersaus

Deze knapperige bladerdeegpakketjes zijn lekker als voorgerecht voor 8 personen (1 per persoon), of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade erbij voor 4 personen (2 per persoon). Ook lekker voor een buffet of picknick.

20 min. bereidingstijd
25 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Mexicaanse maisflapjes met koriandersaus

Ingrediënten

  • 8x
    roomboterbladerdeeg
  • 140g
    mais
  • 1x
    ui
  • 1x
    knoflook
  • 0.5x
    rode paprika
  • 0.5x
    bosje koriander
  • 50g
    parmezaanse kaas
  • 1x
    limoen
  • 2x
    el roomboter
  • 0.5x
    tl chilipoeder
  • 1x
    eieren
  • 0.5x
    bosje koriander
  • 125g
    zure room
  • 1x
    Jalapeño
  • 1x
    knoflook
  • 1x
    sap van ½ limoen
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Koriandersaus: hou de helft van het bakje zure room apart voor de maisvulling. Pureer de ander helft samen met de koriander, jalapeño, knoflook, limoen sap en zout en peper in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad, groen geheel

2

Flapjes: Smelt de boter in een hapjespan

3

Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in reepjes, dan in blokjes. Fruit alles 2 minuten zachtjes in de pan

4

Voeg de uitgelekte mais toe en bak 5 minuten mee

5

Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Laat afkoelen (dit kan ook al van tevoren)

6

Hak de koriander fijn (inclusief steeltjes) en roer samen met de parmezaan, limoenrasp en het achtergehouden halve bakje zure room door het afgekoelde maismengsel

7

Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Leg een lepel vulling op de helft van elk plakje. Kwast de randjes in met wat water. Vouw het deeg dicht tot een driehoek. Duw de randjes goed vast met een vork

8

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast in met losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de oven tot goudbruin en gerezen. Keer ze eventueel de laatste 5 minuten om als de onderkant niet gaar en knapperig genoeg oogt

9

Serveer met de saus

Tip: Laat het gebakken groentemengsel eerst even afkoelen voor je de zure room erdoor doet. Anders smelt de vulling meteen, en dan is het lastig om de plakjes bladerdeeg te vullen.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: