Mexicaanse maisflapjes met koriandersaus
Deze knapperige bladerdeegpakketjes zijn lekker als voorgerecht voor 8 personen (1 per persoon), of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een salade erbij voor 4 personen (2 per persoon). Ook lekker voor een buffet of picknick.
Mexicaanse maisflapjes met koriandersaus
Ingrediënten
- 8xroomboterbladerdeeg
- 140gmais
- 1xui
- 1xknoflook
- 0.5xrode paprika
- 0.5xbosje koriander
- 50gparmezaanse kaas
- 1xlimoen
- 2xel roomboter
- 0.5xtl chilipoeder
- 1xeieren
- 0.5xbosje koriander
- 125gzure room
- 1xJalapeño
- 1xknoflook
- 1xsap van ½ limoen
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Koriandersaus: hou de helft van het bakje zure room apart voor de maisvulling. Pureer de ander helft samen met de koriander, jalapeño, knoflook, limoen sap en zout en peper in de keukenmachine of met de staafmixer tot een glad, groen geheel
Flapjes: Smelt de boter in een hapjespan
Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in reepjes, dan in blokjes. Fruit alles 2 minuten zachtjes in de pan
Voeg de uitgelekte mais toe en bak 5 minuten mee
Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout. Laat afkoelen (dit kan ook al van tevoren)
Hak de koriander fijn (inclusief steeltjes) en roer samen met de parmezaan, limoenrasp en het achtergehouden halve bakje zure room door het afgekoelde maismengsel
Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Leg een lepel vulling op de helft van elk plakje. Kwast de randjes in met wat water. Vouw het deeg dicht tot een driehoek. Duw de randjes goed vast met een vork
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast in met losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de oven tot goudbruin en gerezen. Keer ze eventueel de laatste 5 minuten om als de onderkant niet gaar en knapperig genoeg oogt
Serveer met de saus