terug

Makreel met venkel uit de oven

Makreel is een vrij stevige vis met veel smaak. We kennen ‘m vooral gerookt, maar probeer ook eens een vers gevuld visje uit de oven. De pittige kruiden, geurige ui en frisse selderij zorgen voor een mooi contrast. Extra lekker op een bedje van ovengeroosterde venkel.

10 min. bereidingstijd
20 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond

Makreel met venkel uit de oven

Makreel met venkel uit de oven

Ingrediënten

  • 4x
    verse hele makrelen (dus niet gerookt!)
  • 2x
    grote venkelknollen
  • 2x
    kleine uien
  • 5x
    knoflooktenen
  • 6x
    takjes bladselderij
  • 0.5x
    theel cayennepeper
  • 2x
    theel pimentpoeder
  • 1x
    olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    tomaten (voor een salade eventueel)

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 180 °C. Snij de venkelknollen in dunne plakken en haal ze los van elkaar. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of grote braadslee. Hussel om met wat olijfolie, zout en peper.

2

Snij de ui in heel dunne ringen. Haal de knoflooktenen door de knijper. Hak de selderijblaadjes fijn. Meng alles in een kom met peper, zout, royaal cayennepeper, piment plus een scheutje olijfolie.

3

Spoel de makrelen, ook de binnenkant, goed af onder de kraan. Dep droog met keukenpapier. Snij de bovenkant van elke vis een paar keer schuin in. Stop de holtes vol met het uienmengsel. Leg ze bovenop de venkel. Strooi eventuele overgebleven vulling er los over en duw een beetje in de inkepingen. Besprenkel de vissen met nog wat olijfolie. Tot zover de voorbereiding. Bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast.

4

Schuif 20 minuten in het midden van de hete oven tot de vis gaar is.

Tip: Lekker met een tomatensalade.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto