terug

Kwarteltjes met pruimen uit de oven

Prachtige beestjes, kwartels, en ze zien er reuze feestelijk uit op het bord. Deze hebben een verrassende vulling van gedroogde pruimen en tijm en een knapperig jasje van ontbijtspek. Moeilijk? Welnee! En helemaal van tevoren klaar te maken.

25 min. bereidingstijd
18 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)

Kwarteltjes met pruimen uit de oven

Ingrediënten

  • 4x
    kwartels (schoongemaakt door de poelier)
  • 10x
    gedroogde pruimen
  • 100g
    ontbijtspek
  • 1x
    handje tijm
  • 1x
    zout
  • 1x
    peper

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 220°C

2

Verwijder eventuele pitten uit de pruimen en snij ze in stukjes

3

Snij een paar plakjes ontbijtspek in kleine stukjes

4

Meng samen met tijmblaadjes en versgemalen peper door elkaar

5

Maak er 4 bolletjes van

6

Maal flink wat zout & peper in elke holte

7

Schuif een bolletje pruimen in elke holte

8

Bedek de kwartels met plakjes ontbijtspek

9

Bind de pootjes samen met een stukje rolladetouw

10

Doe de kwartels in een ingevette braadslee en schuif in de oven. Gaar in circa 18 minuten (bij kwartels van 200 g, maar iets korter of langer bij kleinere of grotere).

Tip: Dit recept gaat uit van kwartels van circa 200 gram, maar ze kunnen nogal variëren in formaat. Als het hele kleintjes zijn, kun je ook twee kwartels rekenen per persoon.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: