terug

Kwarktaart met aardbeien

Deze heerlijk frisse taart is een ouderwetse klassieker. Makkelijk om te maken, boordevol fruit en een geheide (verjaardags)hit bij jong en oud. Ook leuk om met kinderen te maken. En uiteraard kun je zelf naar hartelust variëren met de vulling al naar gelang het seizoen.

25 min. bereidingstijd
25 min. oventijd
8 personen (aanpasbaar)

Kwarktaart met aardbeien

Ingrediënten

  • 150g
    zelfrijzend bakmeel
  • 325g
    witte basterdsuiker
  • 3x
    zakjes vanillesuiker
  • 100g
    roomboter
  • 2x
    eieren
  • 500g
    aardbeien
  • 500ml
    kwark (naturel)
  • 250ml
    slagroom
  • 8x
    blaadjes gelatine
  • 1x
    citroen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 190 °C.

2

Bodem: Klop bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker en eieren met de mixer door elkaar. Smelt de boter en roer erdoor. Vet een springvorm van ø 26 cm in met wat boter en giet het beslag erin. Zet de vorm 25 minuten in de oven. Laat in de vorm afkoelen.

3

Vulling: Laat de blaadjes gelatine even weken in water. Snij de aardbeien in stukken maar bewaar ¼ deel voor de garnering. Meng de rest door de suiker en vanillesuiker. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Pers de citroen uit. Doe het sap in een steelpan en breng aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door het hete sap tot ze zijn opgelost. Roer dit goed door de kwark. Roer de gesuikerde aardbeien erdoor.

4

Schep tenslotte de slagroom erdoor. Giet de vulling op de inmiddels afgekoelde taartbodem. Zet de vorm 2 uur in de koelkast om op te stijven. Versier na één uur de taart met de overgebleven aardbeien, dan is de vulling net genoeg opgestijfd zodat het fruit er mooi in blijft plakken.

Tip: Vanillesuiker zelf maken? Bewaar een opengesneden (gebruikt) vanillestokje in een pot met basterdsuiker. Geen zelfrijzend bakmeel? Bloem met een lepeltje bakpoeder kan natuurlijk ook.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: