Kruidige zalm uit de oven
Maak heel makkelijk zelf een lekkere marinade van verse kruiden, olie en citroen en verdeel dit over de zalm, die vervolgens op een bedje gaat van gesneden groenten. Er kunnen ook nog extra aardappeltjes bij.
Kruidige zalm uit de oven
Ingrediënten
- 250gzalmfilets (à 125 g)
- 1xrode paprika
- 1xgele paprika
- 1xcourgette
- 250gkerstomaatjes
- 1xcitroen
- 4xtakken verse rozemarijn
- 1xbosje platte peterselie
- 1xtenen knoflook
- 2xtheel gedroogde oregano
- 1xsnuf cayennepeper
- 75mlolijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C
Marinade: Hak de naalden van de rozemarijn fijn. Doe samen met de peterselie, knoflook, oregano, zout, peper en cayennepeper in een keukenmachine of het bakje dat hoort bij de staafmixer. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Maal alles grof. Pers ½ citroen uit (of de hele, als u van zuur houdt), doe sap en olijfolie bij de rest en pureer tot een dikkige groene saus
Schep 2-3 eetlepels alvast over de zalm
Snij de paprika in vierkantjes, de courgette in kwart plakjes, de kerstomaatjes doormidden. Doe in een flinke ovenschaal of braadslee en hussel om met de rest van de marinade
Rooster 20 minuten in de oven. Schep alles goed om en leg de zalm erop. Zet nog eens 10-15 minuten terug in de oven (afhankelijk van de dikte van de zalm)