terug

Kruidige zalm uit de oven

Maak heel makkelijk zelf een lekkere marinade van verse kruiden, olie en citroen en verdeel dit over de zalm, die vervolgens op een bedje gaat van gesneden groenten. Er kunnen ook nog extra aardappeltjes bij.

15 min. bereidingstijd
35 min. oventijd
2 personen (aanpasbaar)
Lactosevrij
Glutenvrij
Zonder vlees

Kruidige zalm uit de oven

Ingrediënten

  • 250g
    zalmfilets (à 125 g)
  • 1x
    rode paprika
  • 1x
    gele paprika
  • 1x
    courgette
  • 250g
    kerstomaatjes
  • 1x
    citroen
  • 4x
    takken verse rozemarijn
  • 1x
    bosje platte peterselie
  • 1x
    tenen knoflook
  • 2x
    theel gedroogde oregano
  • 1x
    snuf cayennepeper
  • 75ml
    olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C

2

Marinade: Hak de naalden van de rozemarijn fijn. Doe samen met de peterselie, knoflook, oregano, zout, peper en cayennepeper in een keukenmachine of het bakje dat hoort bij de staafmixer. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Maal alles grof. Pers ½ citroen uit (of de hele, als u van zuur houdt), doe sap en olijfolie bij de rest en pureer tot een dikkige groene saus

3

Schep 2-3 eetlepels alvast over de zalm

4

Snij de paprika in vierkantjes, de courgette in kwart plakjes, de kerstomaatjes doormidden. Doe in een flinke ovenschaal of braadslee en hussel om met de rest van de marinade

5

Rooster 20 minuten in de oven. Schep alles goed om en leg de zalm erop. Zet nog eens 10-15 minuten terug in de oven (afhankelijk van de dikte van de zalm)

Tip: Deze versie van het recept is koolhydraatarm, maar er kunnen ook prima wat (desnoods even voorgekookte) gehalveerde krieltjes door de groente. Toch te veel groente? Wat overblijft kan morgen mooi door een omelet
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: