Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Kroatisch visstoofpotje

Een heerlijk stoofpotje van vis dat in Kroatië ‘Dalmatinski brodet’ heet. Daar doen ze het met hele vissen, maar het kan ook uitstekend met verschillende soorten filets en vooral ook wat schelpdieren (zoals bijvoorbeeld zeebaars, mul, schol, inktvis, tonijn, sint-jakobsschelpen, grote garnalen, scampi/langoustines, gekookte mosselen). Lekker met rijst of brood of polenta.

30 min. bereidingstijd
3 personen (aanpasbaar)
Lactosevrij
Zonder vlees

Kroatisch visstoofpotje

Kroatisch visstoofpotje

Ingrediënten

  • 100g
    tonijn
  • 200g
    zeebaars
  • 200g
    scholfilet
  • 200g
    garnalen
  • 100g
    gekookte mosselen
  • 400g
    tomatenblokjes
  • 250x
    groot glas droge witte wijn
  • 200ml
    visbouillon
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 2x
    tenen knoflook
  • 1x
    takken verse rozemarijn
  • 3x
    volle eetl kappertjes
  • 3x
    eetl bloem
  • 0.5x
    citroen
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    scheut olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Snij de vis in flinke dobbelstenen, help het overige spul uit eventuele jasjes. Bestrooi alles met zout en peper en haal dan door de bloem. Verhit een hapjespan tot loeiheet, verhit er dan een ferme scheut olie in en bak alle vis in porties kort aan tot ze een tikje bruin worden. Haal uit de pan.

2

Snipper de ui en knoflook, hak de rozemarijn fijn. Fruit samen zachtjes glazig in dezelfde pan. Blus af met wijn. Voeg bouillon en tomaten toe. Laat 10 minuten zonder deksel op hoog vuur pruttelen en inkoken

3

Rasp de schil van de citroen erboven fijn, voeg vervolgens ook een ferme kneep sap toe. Doe de vis er weer in, plus de kappertjes en de helft van de gehakte peterselie

4

Laat 10 minuten onder een deksel zachtjes stoven en warm worden. Proef op zout en peper. Garneer met de rest van de peterselie

Tip: • Juist de variatie aan vis en ander zeespul zorgt voor een aangenaam mondgevoel, dus kies vooral van alles een beetje. Ik nam gare mosselen zonder schelp, voor het gemak. • In Kroatië eten ze dit graag met polenta, maar rijst kan ook heel goed. Of brood, want er is lekker veel saus.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto