Krieltjessalade met sperziebonen en kip
Een AGV-tje (Aardappels-Groente-Vlees), maar dan in de vorm van een lauwwarme salade. Wie geen vlees wil maar wel vis, kan de kip vervangen door gerookte zalm.
Krieltjessalade met sperziebonen en kip
Ingrediënten
- 600 gkrieltjes
- 500 gsperziebonen
- 400 ggerookte kipfilet
- 100 g(ongezouten) cashewnoten
- 200 mlcrème fraîche
- 1xel mayonaise
- 3xsjalot
- 1xknoflookteentje
- 1xzout en peper
- 1xhandje basilicum
- 1xhandje peterselie
- 1xhandje bieslook
Bereidingswijze
Begin met een pan water met zout opzetten
Was intussen de krieltjes grondig, schillen hoeft niet. Eventuele grote exemplaren mogen een keer doormidden
Snij de sperziebonen in stukken
Doe eerst de krieltjes in het water en kook 8 minuten. Dan mogen de sperziebonen erbij, nog eens 8 minuten
Roer intussen in een grote kom de crème fraîche los met de mayonaise
Snipper de sjalot en knoflook heel fijn snipperen. Meng samen met zout en peper door de saus
Snij de gerookte kipfilet in dunne reepjes en schep ook alvast erdoor
Giet de gare aardappels en boontjes af en hussel meteen warm door de dressing. Strooi tenslotte de cashewnoten erover