terug

Krieltjessalade met sperziebonen en kip

Een AGV-tje (Aardappels-Groente-Vlees), maar dan in de vorm van een lauwwarme salade. Wie geen vlees wil maar wel vis, kan de kip vervangen door gerookte zalm.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Krieltjessalade met sperziebonen en kip

Ingrediënten

  • 600 g
    krieltjes
  • 500 g
    sperziebonen
  • 400 g
    gerookte kipfilet
  • 100 g
    (ongezouten) cashewnoten
  • 200 ml
    crème fraîche
  • 1x
    el mayonaise
  • 3x
    sjalot
  • 1x
    knoflookteentje
  • 1x
    zout en peper
  • 1x
    handje basilicum
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    handje bieslook

Bereidingswijze

1

Begin met een pan water met zout opzetten

2

Was intussen de krieltjes grondig, schillen hoeft niet. Eventuele grote exemplaren mogen een keer doormidden

3

Snij de sperziebonen in stukken

4

Doe eerst de krieltjes in het water en kook 8 minuten. Dan mogen de sperziebonen erbij, nog eens 8 minuten

5

Roer intussen in een grote kom de crème fraîche los met de mayonaise

6

Snipper de sjalot en knoflook heel fijn snipperen. Meng samen met zout en peper door de saus

7

Snij de gerookte kipfilet in dunne reepjes en schep ook alvast erdoor

8

Giet de gare aardappels en boontjes af en hussel meteen warm door de dressing. Strooi tenslotte de cashewnoten erover

Tip: Veel mensen zijn geneigd om de aardappels en boontjes eerst koud af te spoelen, maar weersta die aandrang! Juist de nog warme groenten nemen de dressing veel beter op. Daar wordt de salade echt lekkerder van.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: