Jackfruit- Hoisin roerbak met Chinese kool
Jackfruit is een vrucht die tegenwoordig zeer populair is als vleesvervanger. Samen met wat Chinese kool en hoisinsausdressing heb je in een handomdraai een veganistische roerbak op tafel staan.
Jackfruit- Hoisin roerbak met Chinese kool
Ingrediƫnten
- 300gvolkoren rijst
- 560gjonge jackfruit
- 1000gchinese kool
- 3xel hoisinsaus
- 0.5xel rijstazijn
- 2xel sesamolie
- 1xel zonnebloemolie
- xzout
- 40gcashewnoten gezouten
- 400gsnackkomkommer
- 2xtakje(s) koriander
- 2xstengel(s) bosui
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Doe de jonge jackfruit in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de stukken jackfruit doormidden en de Chinese kool in dunne reepjes.
Meng de hoisinsaus met de rijstwijnazijn en sesamolie. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan en bak de jackfruit 2-3 minuten. Voeg dan de Chinese kool toe, roerbak 2-3 minuten en schenk vervolgens de hoisinsaus in de pan. Verwarm alles nog even goed en breng eventueel extra op smaak met zout.
Hak de cashewnoten grof. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en hak de korianderblaadjes grof. Snijd de bosuien in ringetjes.
Verdeel de rijst over vier borden, gevolgd door de jackfruitroerbak, en serveer de komkommer erbij. Garneer het gerecht tot slot met de koriander, cashewnoten en bosui.