terug

Jackfruit- Hoisin roerbak met Chinese kool

Jackfruit is een vrucht die tegenwoordig zeer populair is als vleesvervanger. Samen met wat Chinese kool en hoisinsausdressing heb je in een handomdraai een veganistische roerbak op tafel staan.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Veganistisch
Vegetarisch
Gezond

Jackfruit- Hoisin roerbak met Chinese kool

Ingrediƫnten

  • 300g
    volkoren rijst
  • 560g
    jonge jackfruit
  • 1000g
    chinese kool
  • 3x
    el hoisinsaus
  • 0.5x
    el rijstazijn
  • 2x
    el sesamolie
  • 1x
    el zonnebloemolie
  • x
    zout
  • 40g
    cashewnoten gezouten
  • 400g
    snackkomkommer
  • 2x
    takje(s) koriander
  • 2x
    stengel(s) bosui

Bereidingswijze

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Doe de jonge jackfruit in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de stukken jackfruit doormidden en de Chinese kool in dunne reepjes.

3

Meng de hoisinsaus met de rijstwijnazijn en sesamolie. Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan en bak de jackfruit 2-3 minuten. Voeg dan de Chinese kool toe, roerbak 2-3 minuten en schenk vervolgens de hoisinsaus in de pan. Verwarm alles nog even goed en breng eventueel extra op smaak met zout.

4

Hak de cashewnoten grof. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten en hak de korianderblaadjes grof. Snijd de bosuien in ringetjes.

5

Verdeel de rijst over vier borden, gevolgd door de jackfruitroerbak, en serveer de komkommer erbij. Garneer het gerecht tot slot met de koriander, cashewnoten en bosui.

Tip: Chinese kool is in Nederland helaas niet het hele jaar door verkrijgbaar; van mei tot en met december vind je hem in de (groente)winkel. De rest van de maanden zou je hem heel goed kunnen vervangen door paksoi, die wel jaarrond te koop is.
Recept van:

Toko Ibuku

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: