Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Italiaanse bonensalade

Een simpele salade vol aardse en eenvoudige smaken die er ook nog eens fleurig uitziet. Geschikt als voorafje, als bijgerecht, maar ook als simpel hoofdgerecht. Ideaal voor een buffet, picknick of bij de barbecue. Maak de salade liefst van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Lekker met boerenbrood.

10 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Italiaanse bonensalade

Italiaanse bonensalade

Ingrediënten

  • 800g
    witte bonen
  • 100g
    Parmaham
  • 1x
    winterwortel
  • 1x
    bosje basilicum
  • 1x
    olijfolie extra vergine
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Spoel de witte bonen af in een vergiet. Laat goed uitlekken

2

Schil de winterwortel en schaaf op een mandoline of met de kaasschaaf in dunne plakjes

3

Snij de rauwe ham in dunne reepjes

4

Rol de basilicumblaadjes met een paar tegelijk op en snij in dunne reepjes, maar hou een paar blaadjes apart voor de garnering

5

Doe alles in een mooie grote schaal

6

Strooi er zout en peper over en een ferme scheut van de lekkerste olijfolie die je hebt

7

Hussel door elkaar en laat de smaken liefst een kwartier of langer intrekken

8

Serveren: Schep de salade nog even om en bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes

Tip: Probeer ook eens borlotti- of limabonen uit blik. Of neem gedroogde bonen, laat ze een nachtje weken en kook ze dan. Geschikt als voorafje of als hoofdgerecht, ideaal voor een buffet. Maak de salade liefst van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto