Italiaanse bonensalade
Een simpele salade vol aardse en eenvoudige smaken die er ook nog eens fleurig uitziet. Geschikt als voorafje, als bijgerecht, maar ook als simpel hoofdgerecht. Ideaal voor een buffet, picknick of bij de barbecue. Maak de salade liefst van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Lekker met boerenbrood.
Italiaanse bonensalade
Ingrediƫnten
- 800gwitte bonen
- 100gParmaham
- 1xwinterwortel
- 1xbosje basilicum
- 1xolijfolie extra vergine
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Spoel de witte bonen af in een vergiet. Laat goed uitlekken
Schil de winterwortel en schaaf op een mandoline of met de kaasschaaf in dunne plakjes
Snij de rauwe ham in dunne reepjes
Rol de basilicumblaadjes met een paar tegelijk op en snij in dunne reepjes, maar hou een paar blaadjes apart voor de garnering
Doe alles in een mooie grote schaal
Strooi er zout en peper over en een ferme scheut van de lekkerste olijfolie die je hebt
Hussel door elkaar en laat de smaken liefst een kwartier of langer intrekken
Serveren: Schep de salade nog even om en bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes