terug

Indiase linzencurry

Een hele makkelijke curry op basis van rode linzen en kokosmelk. Met wortel en bloemkool.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Veganistisch
Vegetarisch

Indiase linzencurry

Indiase linzencurry

Ingrediënten

  • 300g
    basmatirijst
  • 100g
    gedroogde rode linzen
  • 0.5x
    bloemkool
  • 250g
    bospeentjes
  • 1x
    ui
  • 2x
    knoflooktenen
  • 1x
    stukje verse gember
  • 3x
    bosuitjes
  • 250ml
    kokosmelk
  • 1x
    eetl kerriepoeder
  • 1x
    limoen
  • 1x
    verse koriander
  • 1x
    plantaardige olie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Kook de rijst in water met een snufje zout. Snipper de ui en knoflook, fruit samen in een scheut olie in een flinke braadpan of hapjespan. Rasp de gember erboven. Snij de wortel in plakjes en bak mee. Verdeel de bloemkool in zeer kleine roosjes en voeg toe. Schep de kerrie erdoor. Was de linzen en laat uitlekken in een zeef.

2

Doe in de pan, plus de kokosmelk, 250 ml (kokend) water, zout en peper. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan ± 15-20 minuten zachtjes sudderen tot de linzen uit elkaar gevallen zijn en de groente gaar is.

3

Roer op het laatst de in ringetjes gesneden bosui (ja, ook het groen) erdoor. Proef op zout en peper. Bestrooi met verse koriander. Serveer met partjes limoen om over uit te knijpen en de rijst.

Tip: Gedroogde rode linzen zijn eigenlijk meer oranje dan rood. Bij het koken vallen ze vanzelf uit elkaar tot soep en dan blijken ze ineens geel. Voorweken hoeft niet. Kliekjestip: wat overblijft integraal verdunnen met bouillon en (half) pureren tot een lekkere soep. Variant: rooster (alle of de helft van) de bloemkool omhusseld met wat kerrie, zout, peper en olie een kwartiertje in een hete oven (200 °C) tot beetgaar met hier en daar een geblakerd randje. Strooi op het laatst erover.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto