Indiase linzencurry
Een hele makkelijke curry op basis van rode linzen en kokosmelk. Met wortel en bloemkool.
Indiase linzencurry
Ingrediënten
- 300gbasmatirijst
- 100ggedroogde rode linzen
- 0.5xbloemkool
- 250gbospeentjes
- 1xui
- 2xknoflooktenen
- 1xstukje verse gember
- 3xbosuitjes
- 250mlkokosmelk
- 1xeetl kerriepoeder
- 1xlimoen
- 1xverse koriander
- 1xplantaardige olie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Kook de rijst in water met een snufje zout. Snipper de ui en knoflook, fruit samen in een scheut olie in een flinke braadpan of hapjespan. Rasp de gember erboven. Snij de wortel in plakjes en bak mee. Verdeel de bloemkool in zeer kleine roosjes en voeg toe. Schep de kerrie erdoor. Was de linzen en laat uitlekken in een zeef.
Doe in de pan, plus de kokosmelk, 250 ml (kokend) water, zout en peper. Breng aan de kook en laat met deksel op de pan ± 15-20 minuten zachtjes sudderen tot de linzen uit elkaar gevallen zijn en de groente gaar is.
Roer op het laatst de in ringetjes gesneden bosui (ja, ook het groen) erdoor. Proef op zout en peper. Bestrooi met verse koriander. Serveer met partjes limoen om over uit te knijpen en de rijst.