Hele zeebaars en papillote
Vis in een pakketje (‘en papillote’) is altijd een goed idee, zo gaart hij perfect en komen er bij het open maken allerlei heerlijke aroma’s vrij. Met een hele vis in plaats van fileetjes wordt het helemaal spectaculair.
Hele zeebaars en papillote
Ingrediënten
- 1xhele zeebaars
- 1xcitroen
- 1xgrote banaansjalot (of 3 kleintjes)
- 1xhandje platte peterselie
- 8xcherry tomaatjes
- 6xlekkere groene olijven
- 6xlekkere zwarte olijven
- 1xscheut witte wijn
- 1xscheutje olijfolie extra vergine
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C. Spoel de vis goed af onder de kraan en droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholte met zout en peper. Vul met dunne halve plakjes citroen, wat schijfjes sjalot en gehakte peterselie. Leg de vis op een groot vel bakpapier.
Strooi de rest van de sjalot plus de tomaatjes en olijven eromheen. Bestrooi alles met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en witte wijn.
Dek af met een tweede vel bakpapier en rol/vouw alle uiteindes hermetisch dicht. Gebruik gerust een nietmachine als de randjes niet goed dicht willen. Leg op een bakplaat in het midden van de oven en bak gaar. Reken voor een vis van 400-500 gram op 20 minuten (zie de tip onderaan).
Maak het pakket open aan tafel. Verdeel met twee lepels (die voelen precies waar de graten zitten) in stukken. En vergeet de wangetjes niet, het neusje van de zalm!