terug

Hele zeebaars en papillote

Vis in een pakketje (‘en papillote’) is altijd een goed idee, zo gaart hij perfect en komen er bij het open maken allerlei heerlijke aroma’s vrij. Met een hele vis in plaats van fileetjes wordt het helemaal spectaculair.

10 min. bereidingstijd
20 min. oventijd
2 personen (aanpasbaar)
Gezond

Hele zeebaars en papillote

Hele zeebaars en papillote

Ingrediënten

  • 1x
    hele zeebaars
  • 1x
    citroen
  • 1x
    grote banaansjalot (of 3 kleintjes)
  • 1x
    handje platte peterselie
  • 8x
    cherry tomaatjes
  • 6x
    lekkere groene olijven
  • 6x
    lekkere zwarte olijven
  • 1x
    scheut witte wijn
  • 1x
    scheutje olijfolie extra vergine
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Spoel de vis goed af onder de kraan en droog met keukenpapier. Bestrooi de buikholte met zout en peper. Vul met dunne halve plakjes citroen, wat schijfjes sjalot en gehakte peterselie. Leg de vis op een groot vel bakpapier.

2

Strooi de rest van de sjalot plus de tomaatjes en olijven eromheen. Bestrooi alles met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en witte wijn.

3

Dek af met een tweede vel bakpapier en rol/vouw alle uiteindes hermetisch dicht. Gebruik gerust een nietmachine als de randjes niet goed dicht willen. Leg op een bakplaat in het midden van de oven en bak gaar. Reken voor een vis van 400-500 gram op 20 minuten (zie de tip onderaan).

4

Maak het pakket open aan tafel. Verdeel met twee lepels (die voelen precies waar de graten zitten) in stukken. En vergeet de wangetjes niet, het neusje van de zalm!

Tip: Een alternatief voor zeebaars is dorade of red snapper. Bakpapier ziet er op tafel het leukste uit maar heeft de hinderlijke neiging om open te springen (tip: de nietmachine). Aluminiumfolie werkt wat dat betreft veel meer mee, maar is dan weer minder mooi om te serveren. Dit recept kunt u uiteraard moeiteloos uitbreiden voor meer personen. Hoe groter de vis, hoe langer in de oven, maar vergis u niet: vis is veel sneller gaar dan u denkt. Reken voor een kleiner visje op 15 minuten, voor een joekel op een half uur. U kunt ook 2 vissen naast elkaar inpakken. Zorg dan wel dat ze een eindje uit elkaar liggen, voor optimale garing. Papier niet groot genoeg? Twee aparte pakketten maken.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto