terug

Groenteschotel uit de oven met balletjes

Een universele ovenschotel waar allerlei groente in kunnen. De gehaktballetjes zijn nu eens niet van gehakt, maar van worstenvlees, lekker sappig. Vegetariërs laten de balletjes achterwege of vervangen ze door feta en/of champignons.

15 min. bereidingstijd
35 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond

Groenteschotel uit de oven met balletjes

Groenteschotel uit de oven met balletjes

Ingrediënten

  • 500g
    flespompoen
  • 500g
    bloemkool
  • 400g
    aardappelen
  • 250g
    cherry tomaatjes
  • 4x
    verse venkelworsten (of saucijzen)
  • 2x
    knoflooktenen
  • 1x
    eetl venkelzaad
  • 0.5x
    eetl pimentón (niet-pittig, gerookt paprikapoeder)
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    scheut olijfolie

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2

Verdeel de pompoen in flinke dobbelstenen, de bloemkool in roosjes. Boen de aardappelen schoon onder de kraan, snij in dunne partjes. Nee, schillen of voorkoken hoeft niet.

3

Doe alles op een met bakpapier beklede bakplaat of in een grote braadslee. Als het spul maar de ruimte heeft. Knijp de knoflook erboven uit. Bestrooi met venkelzaad, paprikapoeder, zout en peper. Giet er een ferme scheut olijfolie over en hussel alles goed door elkaar.

4

Schuif in de oven. Haal intussen het vel van de worsten en rol het vlees tot balletjes. Schep die na 20 minuten door de groente. Strooi de tomaatjes erover. Bak nog eens 15 minuten tot alles gaar is met hier en daar een lekker geblakerd randje.

Tip: Vega? Vervang de worst door 200 g verkruimelde feta. Champignons kunnen er ook bij. Extra lekker met kruidenyoghurt: Turkse yoghurt mengen met knoflook, zout, peper en fijngehakte peterselie/koriander/munt. Geen venkelzaad of pimentón in huis? Tijm en/of rozemarijn doen het ook altijd goed.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto