Groentelasagne
Een makkelijke vegetarische groentelasagne die je zelf aan kunt passen al naar gelang het seizoen danwel je groentevoorraad.
Groentelasagne
Ingrediënten
- 2xlasagne vellen
- 1xwinterpeen
- 2xuien
- 1xknoflookteen
- 2xbleekselderij
- 150gchampignons
- 1xblik tomaten
- 2xtl oregano
- 1xtakje rozemarijn
- 1xmespunt chilipoeder
- 1xsnuf suiker
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xscheutje olijfolie
- 200gvers geraspte kaas
- 2xel bloem
- 2xel roomboter
- 600mlwater
- 1xblokje groente bouillon
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 °C
Groentesaus: Hak de groenten in stukjes (niet tot pulp!) in een keukenmachine (of met de hand)
Fruit ze 10 minuten zachtjes in wat olijfolie in een braadpan
Voeg de tomaten uit blik toe en plet ze kapot
Voeg zout, peper, suiker, chilipoeder, oregano en de tak rozemarijn toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen
Kaassaus: Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe, laat al roerend even pruttelen, voeg dan in scheuten het koude water toe
Klop met een garde tegen eventuele klonten. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, zout en peper toe en laat 10 minuten heel zachtjes gaarsudderen. Roer de helft van de kaas erdoor
Samenstellen: Hou gedroogde lasagnevellen eerst even onder de kraan
Doe wat kaassaus op de bodem van een ovenschaal, daarop lasagnevellen, groentesaus (de tak rozemarijn mag eruit!), kaassaus, et cetera
Eindig met lasagnevellen, kaassaus en de rest van de geraspte kaas
Dek af met aluminiumfolie (zonder de kaassaus te raken). Zet 45 minuten in de oven, verwijder na een half uur het folie voor een mooi kleurtje