terug

Groentelasagne

Een makkelijke vegetarische groentelasagne die je zelf aan kunt passen al naar gelang het seizoen danwel je groentevoorraad.

20 min. bereidingstijd
45 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Groentelasagne

Groentelasagne

Ingrediënten

  • 500g
    lasagne vellen
  • 1x
    winterpeen
  • 2stuks
    uien
  • 1x
    knoflookteen
  • 2x
    bleekselderij
  • 150g
    champignons
  • 1x
    blik tomaten
  • 2x
    tl oregano
  • 1x
    takje rozemarijn
  • 1x
    mespunt chilipoeder
  • 1x
    snuf suiker
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    scheutje olijfolie
  • 200g
    geraspte belegen kaas Alexanderhoeve
  • 2x
    el bloem
  • 2x
    el roomboter
  • 600ml
    water
  • 1x
    blokje paddenstoelenbouillon

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 180 °C

2

Groentesaus: Hak de groenten in stukjes (niet tot pulp!) in een keukenmachine (of met de hand)

3

Fruit ze 10 minuten zachtjes in wat olijfolie in een braadpan

4

Voeg de tomaten uit blik toe en plet ze kapot

5

Voeg zout, peper, suiker, chilipoeder, oregano en de tak rozemarijn toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen

6

Kaassaus: Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe, laat al roerend even pruttelen, voeg dan in scheuten het koude water toe

7

Klop met een garde tegen eventuele klonten. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, zout en peper toe en laat 10 minuten heel zachtjes gaarsudderen. Roer de helft van de kaas erdoor

8

Samenstellen: Hou gedroogde lasagnevellen eerst even onder de kraan

9

Doe wat kaassaus op de bodem van een ovenschaal, daarop lasagnevellen, groentesaus (de tak rozemarijn mag eruit!), kaassaus, et cetera

10

Eindig met lasagnevellen, kaassaus en de rest van de geraspte kaas

11

Dek af met aluminiumfolie (zonder de kaassaus te raken). Zet 45 minuten in de oven, verwijder na een half uur het folie voor een mooi kleurtje

Tip: Door gedroogde pastavellen eerst nat te maken onder de kraan, garen ze beter. Wat ook goed werkt is om de lasagne vooraf te maken, en dan een uurtje te laten staan voor hij de oven in gaat. Zo kunnen de pastavellen goed het vocht opnemen.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto