Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Groene kokos - bouillon met garnalen

Een aromatische kokosbouillon met garnalen. Heb je echt weinig tijd? Je kunt voor de bouillon ook kant-en-klare currypasta gebruiken, kijk eens bij Toko Ibuku. En heb je grote eters aan tafel, serveer er dan rijstnoedels bij.

25 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Zonder vlees

Groene kokos - bouillon met garnalen

Groene kokos - bouillon met garnalen

Ingrediënten

  • 2x
    tl vissaus
  • 400ml
    groentebouillon
  • 800ml
    kokoswater
  • 250g
    peultjes
  • 300g
    snackkomkommer
  • 1x
    el zonnebloemolie
  • 350g
    rauw gepelde grote garnalen
  • 2x
    stengel(s) bosui
  • 2x
    limoen
  • x
    zout
  • x
    versgemalen peper
  • 4x
    teentje(s) knoflook
  • 2x
    cm gember wortel
  • 30g
    takje(s) koriander
  • 30g
    takjes thaise basilicum
  • 6x
    groene pepers

Bereidingswijze

1

Maak eerst de groene currypasta. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide grof. Haal de blaadjes van de koriander- en basilicumsteeltjes, leg ze apart en hak de steeltjes grof. Verwijder de zaadjes uit de groene pepers en hak de pepers grof. Maal alle ingrediënten in een hakmolen tot een gladde pasta.

2

Doe de pasta in een pan en bak hem 1-2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de vissaus, bouillon en het kokoswater toe en roer alles door elkaar. Breng de bouillon aan de kook en houd hem dan op laag vuur warm.

3

Maak de peultjes schoon en snijd de snackkomkommers in de lengte in kwarten.

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de komkommer 2-3 minuten, tot hij lichtbruin verkleurt. Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee, tot ze gaar zijn.

5

Doe de peultjes bij de bouillon en kook ze in 4-5 minuten gaar.

6

Snijd de bosuien in dunne ringetjes. Breng de bouillon verder op smaak met het sap van 1 limoen. Schep de bouillon in vier kommen, voeg de komkommer en garnalen toe en garneer met de bosui en koriander- en basilicumblaadjes. Snijd de laatste limoen in parten en geef deze erbij. Breng de kokosbouillon op smaak met zout en peper.

Tip: Heb je echt weinig tijd? Je kunt voor de bouillon ook kant-en- klare currypasta gebruiken. En heb je grote eters aan tafel, serveer er dan rijstnoedels bij. Bonustip: vervang de garnalen eens door blokjes tofu of kip – ook erg lekker!
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto