Groene kokos - bouillon met garnalen
Een aromatische kokosbouillon met garnalen. Heb je echt weinig tijd? Je kunt voor de bouillon ook kant-en-klare currypasta gebruiken, kijk eens bij Toko Ibuku. En heb je grote eters aan tafel, serveer er dan rijstnoedels bij.
Groene kokos - bouillon met garnalen
Ingrediënten
- 2xtl vissaus
- 400mlgroentebouillon
- 800mlkokoswater
- 250gpeultjes
- 300gsnackkomkommer
- 1xel zonnebloemolie
- 350grauw gepelde grote garnalen
- 2xstengel(s) bosui
- 2xlimoen
- xzout
- xversgemalen peper
- 4xteentje(s) knoflook
- 2xcm gember wortel
- 30gtakje(s) koriander
- 30gtakjes thaise basilicum
- 6xgroene pepers
Bereidingswijze
Maak eerst de groene currypasta. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide grof. Haal de blaadjes van de koriander- en basilicumsteeltjes, leg ze apart en hak de steeltjes grof. Verwijder de zaadjes uit de groene pepers en hak de pepers grof. Maal alle ingrediënten in een hakmolen tot een gladde pasta.
Doe de pasta in een pan en bak hem 1-2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de vissaus, bouillon en het kokoswater toe en roer alles door elkaar. Breng de bouillon aan de kook en houd hem dan op laag vuur warm.
Maak de peultjes schoon en snijd de snackkomkommers in de lengte in kwarten.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de komkommer 2-3 minuten, tot hij lichtbruin verkleurt. Voeg dan de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee, tot ze gaar zijn.
Doe de peultjes bij de bouillon en kook ze in 4-5 minuten gaar.
Snijd de bosuien in dunne ringetjes. Breng de bouillon verder op smaak met het sap van 1 limoen. Schep de bouillon in vier kommen, voeg de komkommer en garnalen toe en garneer met de bosui en koriander- en basilicumblaadjes. Snijd de laatste limoen in parten en geef deze erbij. Breng de kokosbouillon op smaak met zout en peper.