Groene carbonara met sugar snaps
Vertel het nooit aan een Italiaan, maar je kunt best variëren met de klassieke pasta carbonara. Dat is het ultieme ik-heb-weinig-tijd-en-niks-in-huis-maar-wel-trek-in-iets-lekkersgerecht, met als enige nadeel: er zit geen groente in. Nou, daar valt wel een mouw aan te passen.
Groene carbonara met sugar snaps
Ingrediënten
- 200gpenne
- 100gachterham
- 250gsugar snaps
- 2xeieren
- 50gstukje parmezaanse kaas
- 1xhandje platte peterselie
- 0.5xcitroen (alleen schil)
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Zet een grote pan op met water en zout voor het koken van de pasta en een kleinere voor de groente. Kook de penne. Snij intussen de sugarsnaps in de lengte in reepjes. Je haalt makkelijk drie reepjes uit één boon. En ja, dan snij je ook de binnenboontjes in stukken, maar dat maakt niet uit. Alles doet mee. Blancheer die in een minuut of 4 beetgaar. Laat afgieten in een zeef.
Snij intussen de ham in stukjes en klop de eieren los in een kommetje met de helft van de parmezaan. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Hak de peterselie fijn.
Giet de gare penne af en doe terug in de warme pastapan. Schep de sugar snaps, ham en peterselie erdoor. Voeg dan de geklutste eieren toe, roer goed en hou de deksel een minuut op de pan zodat het ei kan stollen tot een smeuïge saus. Proef op zout en peper. Verdeel over borden. Garneer met de rest van de geraspte parmezaan en nog wat gemalen peper.