terug

Gevulde tomaten

Het heeft iets weg van een gehaktbal geparkeerd in een tomaat. En wat is daar mis mee? Deze zijn niet met gehakt, maar met worstenvlees, dat is sappiger en al gekruid, dus u bent meteen klaar. Lekker met rijst.

10 min. bereidingstijd
25 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond

Gevulde tomaten

Ingrediënten

  • 4x
    grote coeur de boeuf tomaten
  • 4x
    saucijzen
  • 4x
    eetl panko (of broodkruim of paneermeel)
  • 1x
    ei
  • 1x
    grote banaansjalot
  • 1x
    handvol verse salieblaadjes
  • 1x
    citroen (alleen rasp)
  • 1x
    knoflookteen
  • 1x
    olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C.

2

Snij het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Dat vruchtvlees niet weggooien (zie tip hieronder)! Snij het vel van de worsten en doe het vlees in een kom.

3

Voeg gesnipperde sjalot, fijngehakte salie en knoflook, panko/broodkruim, losgeklopt ei, zout en peper toe. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Kneed goed door elkaar.

4

Rol er 4 ballen van, duw in de tomaten. Zet in een ingevette ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie.

5

Plaats het kapje er weer op. Zet 20-25 minuten in de oven, afhankelijk van het formaat. Lekker met rijst.

Tip: Coeur de boeuf zijn die mooie grote geribbelde tomaten. Als u die niet kunt vinden: met vleestomaten kan het ook. En bij kleine ‘gewone’ tomaten maakt u er gewoon twee per persoon. Crostini-kliekjestip: Hak het uitgelepelde tomatenvruchtvlees wat fijner, meng met fijngesnipperde sjalot, uitgeperste knoflook en verse basilicum. Breng op smaak met zout, peper en een drup lekkere balsamico-azijn. Kwast plakken stokbrood in met olijfolie en bak 5-10 minuten in een hete oven (200 °C) of even om en om in een grillpan of op een hete BBQ. Wrijf eventueel in met een doorgesneden knoflookteen. Schep het tomatenmengsel erop en giet er nog een fliebeltje olijfolie over.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: