Gevulde tomaten
Het heeft iets weg van een gehaktbal geparkeerd in een tomaat. En wat is daar mis mee? Deze zijn niet met gehakt, maar met worstenvlees, dat is sappiger en al gekruid, dus u bent meteen klaar. Lekker met rijst.
Gevulde tomaten
Ingrediënten
- 4xgrote coeur de boeuf tomaten
- 4xsaucijzen
- 4xeetl panko (of broodkruim of paneermeel)
- 1xei
- 1xgrote banaansjalot
- 1xhandvol verse salieblaadjes
- 1xcitroen (alleen rasp)
- 1xknoflookteen
- 1xolijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Snij het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Dat vruchtvlees niet weggooien (zie tip hieronder)! Snij het vel van de worsten en doe het vlees in een kom.
Voeg gesnipperde sjalot, fijngehakte salie en knoflook, panko/broodkruim, losgeklopt ei, zout en peper toe. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Kneed goed door elkaar.
Rol er 4 ballen van, duw in de tomaten. Zet in een ingevette ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie.
Plaats het kapje er weer op. Zet 20-25 minuten in de oven, afhankelijk van het formaat. Lekker met rijst.