terug

Gevulde paprika’s met lamsgehakt en rijst

Dit is een heerlijk stoofrecept uit Slovenië: gevulde groene paprika’s met lamsgehakt en rijst. De Sloveen eet dit met gekookte aardappels of (nog meer) rijst, wie dat wat veel van het goede vindt: sperziebonen op z’n Frans gaan er uitstekend bij, kort gekookt en daarna gestoofd met een gefruit sjalotje, knoflook en tijm.

15 min. bereidingstijd
80 min. stooftijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond

Gevulde paprika’s met lamsgehakt en rijst

Ingrediënten

  • 4x
    groene paprika’s
  • 400g
    lamsgehakt
  • 150g
    rijst
  • 2x
    uien
  • 1x
    knoflookteen
  • 1x
    eetl (gerookt) paprikapoeder
  • 1x
    flinke hand verse peterselie
  • 1x
    ei
  • 1x
    sperziebonen
  • 400g
    tomatenblokjes
  • 1x
    klein blikje tomatenpuree
  • 1x
    ui
  • 1x
    knoflookteen
  • 1x
    eetl gedroogde oregano
  • 1x
    theel suiker
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    scheutje olijfolie

Bereidingswijze

1

Tomatensaus: Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de bliktomaten en tomatenpuree toe, plus een heel blik water, oregano, suiker, zout en peper. Laat op middelhoog vuur 20 minuten lekker pruttelen tot een vrij dunne saus.

2

Paprika’s: Doe intussen de rijst in een kom en giet er warm water bij. Snij de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Doe het gehakt in een andere grote kom, samen met de fijngesnipperde ui en knoflook, gehakte peterselie, paprikapoeder, ei, zout en peper. Laat de rijst uitlekken en doe erbij. Ongekookt, inderdaad. Kneed door elkaar. Vorm er 4 ballen van en duw die in de paprika’s. Zet ze klem tegen elkaar in een pan.

3

Sprenkel er wat olijfolie over en giet de tomatensaus ertussen. Zorg dat de paprika’s voor zeker ¾ in de saus staan, zo niet: wat extra water erbij. Breng aan de kook, laat dan op laag vuur onder een deksel 1 uur garen.

Tip: Er blijft geheid tomatensaus over. Die kan natuurlijk hergebruikt of ingevroren worden, eventueel na even inkoken. In plaats van groene paprika’s kun je ook een andere kleur nemen, of een mix. Rode, gele of oranje paprika’s zijn wat zoeter. Lamsgehakt geeft extra veel smaak, een alternatief is half-om-halfgehakt.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: