Gevulde paprika met meiknolletjes
Een lekker en eenvoudig vegetarisch recept voor paprika’s uit de oven. Nu eens niet gevuld met gehakt of rijst, maar met meiknollen. Die leuke half witte, half paarse knolletjes, die ondanks hun naam het hele jaar volop te koop zijn, niet alleen in mei.
Gevulde paprika met meiknolletjes
Ingrediënten
- 4 stukrode paprika
- 750 gMeiraap
- 50 ghazelnoten
- 125 gbleu d’Auvergne
- 50 groomboter
- 1xhandje peterselie
- 1xnootmuskaat
- 1xolijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C
Snij de meiknol in zo klein mogelijke blokjes. Schillen hoeft niet, tenzij het hele taaie ouwe rakkers zijn
Smelt de boter in een hapjespan en bak de blokjes in 20 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen gaar en hier en daar licht gekaramelliseerd
Snij intussen de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten maar laat de steel eraan, dat ziet er leuk uit
Leg in een ingevette braadslee
Rooster de hazelnoten in een drupje olie goudbruin in een koekenpan, Laat iets afkoelen en hak in stukjes
Verbrokkel de blauwe kaas
Breng de meiknol op smaak met zout, peper, versgeraspte nootmuskaat en fijngehakte peterselie, en schep de noten en kaas erdoor
Verdeel de hele boel over de paprika’s
Dek de braadslee af met folie en zet 30 minuten in de oven
Verwijder het folie en geef ze nog ± 10-15 minuten tot de paprika’s mooi zacht zijn. Bestrooi uit de oven met nog wat peterselie