terug

Gevulde paprika met meiknolletjes

Een lekker en eenvoudig vegetarisch recept voor paprika’s uit de oven. Nu eens niet gevuld met gehakt of rijst, maar met meiknollen. Die leuke half witte, half paarse knolletjes, die ondanks hun naam het hele jaar volop te koop zijn, niet alleen in mei.

30 min. bereidingstijd
45 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Gevulde paprika met meiknolletjes

Gevulde paprika met meiknolletjes

Ingrediënten

  • 4 stuk
    rode paprika
  • 750 g
    Meiraap
  • 50 g
    hazelnoten
  • 125 g
    bleu d’Auvergne
  • 50 g
    roomboter
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    nootmuskaat
  • 1x
    olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C

2

Snij de meiknol in zo klein mogelijke blokjes. Schillen hoeft niet, tenzij het hele taaie ouwe rakkers zijn

3

Smelt de boter in een hapjespan en bak de blokjes in 20 minuten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen gaar en hier en daar licht gekaramelliseerd

4

Snij intussen de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten maar laat de steel eraan, dat ziet er leuk uit

5

Leg in een ingevette braadslee

6

Rooster de hazelnoten in een drupje olie goudbruin in een koekenpan, Laat iets afkoelen en hak in stukjes

7

Verbrokkel de blauwe kaas

8

Breng de meiknol op smaak met zout, peper, versgeraspte nootmuskaat en fijngehakte peterselie, en schep de noten en kaas erdoor

9

Verdeel de hele boel over de paprika’s

10

Dek de braadslee af met folie en zet 30 minuten in de oven

11

Verwijder het folie en geef ze nog ± 10-15 minuten tot de paprika’s mooi zacht zijn. Bestrooi uit de oven met nog wat peterselie

Tip:
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto