Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Gestoomde groenten en tofu in sticky saus met rijst

Dit heerlijke veganistische gerecht is goed voor de lijn en ook nog eens ontzettend lekker. De sticky saus geeft een heerlijke Aziatische twist aan de tofu.

25 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Veganistisch
Gezond
Vegetarisch

Gestoomde groenten en tofu in sticky saus met rijst

Gestoomde groenten en tofu in sticky saus met rijst

Ingrediënten

  • 300g
    sushi rijst
  • 1000g
    chinese kool
  • 350g
    bimi
  • 150g
    paddenstoelenmix
  • 2x
    tl zonnebloemolie
  • 375g
    tofu
  • 3x
    stengel(s) bosui
  • 2x
    tl geroosterdesesamzaadjes
  • x
    zout
  • 2x
    el chillisaus
  • 1x
    el bruine basterdsuiker
  • 3x
    el sojasaus
  • 1x
    cm gember wortel

Bereidingswijze

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

2

Meng voor de sticky saus de chilisaus, basterdsuiker en 2 eetlepels sojasaus in een kommetje. Schil de gember, hak hem fijn en roer hem door de saus.

3

Snijd de Chinese kool in dunne parten: snijd de kool eerst in vieren, halveer vervolgens elk kwart en snijd de stukken dan opnieuw doormidden. Halveer eventueel de bimi, dan is die straks sneller gaar.

4

Zet een koekenpan op het vuur, vul hem met een laagje water en zet er een stoommandje in – het water mag de onderkant van het stoommandje niet raken. Breng het water aan de kook. Bekleed de bodem van het stoommandje met bak of speciaal stoompapier, leg de groenten er in een enkele laag in en doe het deksel erop. Stoom de Chinese kool in 3 minuten gaar en de bimi in 5 minuten.

5

Maak de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken. Verhit de zonnebloemolie in een wokpan en bak de paddenstoelen 2 minuten.

6

Knijp het overtollige vocht uit de tofu en snijd hem in blokjes van 2 x 2 centimeter. Bestrijk de tofublokjes rondom met de sticky saus en bak ze in een koekenpan 4-5 minuten, tot de saus begint te karamelliseren.

7

Schep de groenten en de paddenstoelen op een schaal. Druppel de overige sojasaus erover. Leg de tofublokjes op een schaaltje en geef de overgebleven sticky saus erbij. Snijd de bosuien in ringetjes en strooi ze over de tofu. Garneer met de sesamzaadjes, breng op smaak met zout en serveer met de rijst.

Tip:
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto