terug
Gele courgette-carpaccio
Een doodeenvoudig, maar toch sophisticated voorgerecht. En je hebt er alleen maar een gele courgette voor nodig. Die smaken echt anders dan groene, veel zachter en aromatischer. Net als bij groene geldt: hoe kleiner, hoe meer smaak.
10 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Gele courgette-carpaccio
Ingrediƫnten
- 2xcourgette geel
- 1xextra vergine olijfolie
- 1xcitroen
- 1xzeezout
- 1xpeper uit de molen
- 1xparmezaanse kaas
Bereidingswijze
1
Snij de courgette in flinterdunne plakjes, met een groot mes of met de kaasschaaf. Leg ze dakpansgewijs op 4 grote platte borden
2
Klop in een schaaltje 2/3 deel olijfolie los met 1/3 deel vers citroensap. Giet dit over de courgettes
3
Laat de courgettes nu een half uurtje (of langer) zachter worden in de marinade
4
Serveren: Bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper. Schaaf wat mooie krullen parmezaanse kaas en leg die er bovenop
Tip: Ook fleurig: maak een mix van gele en groene courgettes.
Recept van:
Koken met Karin
Lees meer
Lees meer