terug

Gele courgette-carpaccio

Een doodeenvoudig, maar toch sophisticated voorgerecht. En je hebt er alleen maar een gele courgette voor nodig. Die smaken echt anders dan groene, veel zachter en aromatischer. Net als bij groene geldt: hoe kleiner, hoe meer smaak.

10 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Gele courgette-carpaccio

Gele courgette-carpaccio

Ingrediënten

  • 2x
    courgette geel
  • 1x
    extra vergine olijfolie
  • 1x
    citroen
  • 1x
    zeezout
  • 1x
    peper uit de molen
  • 1x
    parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1

Snij de courgette in flinterdunne plakjes, met een groot mes of met de kaasschaaf. Leg ze dakpansgewijs op 4 grote platte borden

2

Klop in een schaaltje 2/3 deel olijfolie los met 1/3 deel vers citroensap. Giet dit over de courgettes

3

Laat de courgettes nu een half uurtje (of langer) zachter worden in de marinade

4

Serveren: Bestrooi met wat fleur de sel en versgemalen peper. Schaaf wat mooie krullen parmezaanse kaas en leg die er bovenop

Tip: Ook fleurig: maak een mix van gele en groene courgettes.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto