Gegratineerde coquilles met biet
Gegratineerde coquilles met biet.
Gegratineerde coquilles met biet
Ingrediënten
- 400 gcoquilles
- 4 stukslosse schelphelften
- 1 stukrode bieten
- 100 gpancetta
- 1xpaar takjes dille
- 2xoudbakken witte boterhammen
- 1xel balsamico-azijn
- 4xkleine klontjes boter
- 0.5 stukcitroen
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C
Snij het bietje in ieniemienieblokjes – hoe kleiner, hoe chiquer
Schep om met de balsamico en laat even staan
Leg 4 plakjes pancetta tussen dubbele lagen keukenpapier en bak in de magnetron in 1-2 minuten bruin en knapperig
Laat afkoelen en verkruimel tot gruis
Maak 4 schelphelften schoon. Leg in elk twee coquilles. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bietjes en spek erover
Hak de dille en strooi erover. Rasp de ½ citroen erboven fijn en geef elke schelp ook een kneepje sap
Snij de korstjes van het brood en maal de rest tot kruim in de keukenmachine. Strooi over de schelpen tot de boel min of meer bedekt is. Parkeer op elk een dotje boter. Tot zover de voorbereiding, bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast
Zet voorzichtig in de hete oven en gratineer goudgeel in ± 10 minuten, ietsje langer als het echt hele dikke jongens zijn. Meteen serveren. Maak eventueel op het bord eerst een bedje van grof zout, zeekraal, algen, verfrommeld bakpapier of wat dan ook tegen het wiebelen