Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Gegratineerde coquilles met biet

Gegratineerde coquilles met biet.

15 min. bereidingstijd
10 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)

Gegratineerde coquilles met biet

Gegratineerde coquilles met biet

Ingrediënten

  • 400 g
    coquilles
  • 4 stuks
    losse schelphelften
  • 1 stuk
    rode bieten
  • 100 g
    pancetta
  • 1x
    paar takjes dille
  • 2x
    oudbakken witte boterhammen
  • 1x
    el balsamico-azijn
  • 4x
    kleine klontjes boter
  • 0.5 stuk
    citroen
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C

2

Snij het bietje in ieniemienieblokjes – hoe kleiner, hoe chiquer

3

Schep om met de balsamico en laat even staan

4

Leg 4 plakjes pancetta tussen dubbele lagen keukenpapier en bak in de magnetron in 1-2 minuten bruin en knapperig

5

Laat afkoelen en verkruimel tot gruis

6

Maak 4 schelphelften schoon. Leg in elk twee coquilles. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bietjes en spek erover

7

Hak de dille en strooi erover. Rasp de ½ citroen erboven fijn en geef elke schelp ook een kneepje sap

8

Snij de korstjes van het brood en maal de rest tot kruim in de keukenmachine. Strooi over de schelpen tot de boel min of meer bedekt is. Parkeer op elk een dotje boter. Tot zover de voorbereiding, bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast

9

Zet voorzichtig in de hete oven en gratineer goudgeel in ± 10 minuten, ietsje langer als het echt hele dikke jongens zijn. Meteen serveren. Maak eventueel op het bord eerst een bedje van grof zout, zeekraal, algen, verfrommeld bakpapier of wat dan ook tegen het wiebelen

Tip: Geen schelpen? Neem dan ondiepe ovenschaaltjes.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto