Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Franse shakshuka

Shakshuka is een pan vol lekker natte groentesaus waarin je eieren laat garen. Ik eet het als makkelijk recept voor het avondeten of als lunch recept. Ideaal om oeverloos mee te variëren en om van je restjes af te komen. Deze keer een Franse shakshuka, met prei, crème fraîche en hazelnoten. Eet het met lekker knapperig stokbrood.

30 min. bereidingstijd
2 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Glutenvrij
Zonder vlees

Franse shakshuka

Franse shakshuka

Ingrediënten

  • 400g
    prei
  • 3x
    eieren
  • 1x
    ui
  • 1x
    tenen knoflook
  • 250x
    glas droge witte wijn
  • 125g
    campina crème fraîche
  • 1x
    theel Dijonmosterd
  • 20g
    hazelnoten
  • 5x
    takjes Dille
  • 20g
    boter
  • 1x
    kneepje citroen
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en hak grof. Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes in de boter in diezelfde koekenpan

2

Snij de prei in dunne ringen, doe bij de ui en laat onder een deksel 15-20 minuten stoven tot alles zacht is. Af en toe even omscheppen. Blus af met de wijn en laat even verdampen

3

Roer de crème fraîche en mosterd erdoor, plus zout, peper en de helft van de gehakte dille. Laat 5 minuten met deksel pruttelen tot een geheel. Maak 3 kuiltjes in het preimengsel, breek boven elk een ei en bestrooi met een snufje zout

4

Laat met deksel 4-5 minuten zachtjes smoren tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog vloeibaar. Bestrooi met hazelnoten en de rest van de dille, geef er een kneepje citroen over

5

Lekker met stokbrood voor die natte saus. Kliekje? Pureer met wat bouillon tot een soepje

Tip: Nog Franser? Vervang de dille door verse tijm en fruit die even mee met de uien. Probeer eens Noilly Prat in plaats van wijn.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto