Franse shakshuka
Shakshuka is een pan vol lekker natte groentesaus waarin je eieren laat garen. Ik eet het als makkelijk recept voor het avondeten of als lunch recept. Ideaal om oeverloos mee te variëren en om van je restjes af te komen. Deze keer een Franse shakshuka, met prei, crème fraîche en hazelnoten. Eet het met lekker knapperig stokbrood.
Franse shakshuka
Ingrediënten
- 400gprei
- 3xeieren
- 1xui
- 1xtenen knoflook
- 250xglas droge witte wijn
- 125gcampina crème fraîche
- 1xtheel Dijonmosterd
- 20ghazelnoten
- 5xtakjes Dille
- 20gboter
- 1xkneepje citroen
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin en hak grof. Snipper de ui en knoflook en fruit zachtjes in de boter in diezelfde koekenpan
Snij de prei in dunne ringen, doe bij de ui en laat onder een deksel 15-20 minuten stoven tot alles zacht is. Af en toe even omscheppen. Blus af met de wijn en laat even verdampen
Roer de crème fraîche en mosterd erdoor, plus zout, peper en de helft van de gehakte dille. Laat 5 minuten met deksel pruttelen tot een geheel. Maak 3 kuiltjes in het preimengsel, breek boven elk een ei en bestrooi met een snufje zout
Laat met deksel 4-5 minuten zachtjes smoren tot de eiwitten gestold zijn, maar de dooiers nog vloeibaar. Bestrooi met hazelnoten en de rest van de dille, geef er een kneepje citroen over
Lekker met stokbrood voor die natte saus. Kliekje? Pureer met wat bouillon tot een soepje