terug

Fleurige rijstsalade

Het geheim van een smakelijke rijstsalade is om de gare rijst meteen te mengen met een goeie dressing. En door voldoende fleurige dingetjes toe te voegen natuurlijk, in dit geval een mix van groente en tonijn uit blijk. Zowel lauwwarm als koud lekker met een glaasje rosé erbij.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Fleurige rijstsalade

Ingrediënten

  • 250 g
    rijst
  • 150 g
    haricots verts
  • 1x
    rode paprika
  • 1 stuk
    blikje mais
  • 2 stuk
    blikje tonijn
  • 100 g
    zwarte naturel olijven
  • 4x
    el olijfolie
  • 2x
    el citroensap
  • 2x
    tl dijonmosterd
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Breng water met zout aan de kook voor de rijst. Doe de rijst erin en kook 4 minuten

2

Snij intussen de haricots verts in kleine stukjes van 1 cm. Doe bij de rijst

3

Laat rijst en boontjes samen nog eens 4 minuten koken, giet dan af en laat met deksel op de pan van het vuur af nog even 5 à 10 minuten staan om verder te garen

4

Klop intussen olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper in een grote kom en met een garde tot een lobbig sausje

5

Laat de tonijn en mais uitlekken

6

Snij de paprika in miniblokjes (denk: formaat maïskorrel maar dan vierkant), de olijven (zonder pit) in ringetjes

7

Dit mag allemaal alvast door de saus, in afwachting van de rijst-met-boontjes. Als die klaar is, mag alles door elkaar geschept worden

8

Proef op zout en peper. Een extra kneepje citroensap pept de boel ook fijn op. Niet smeuïg genoeg? Nog wat olijfolie erdoor. Eet meteen, of laat verder afkoelen

Tip: Variatie: neem bliksardientjes in plaats van tonijn, (diepvries)doperwtjes in plaats van haricots verts, voeg wat rijpe tomaten in stukjes toe. Ach eigenlijk kan er van alles in wat u tegenkomt.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: