Fleurige rijstsalade
Het geheim van een smakelijke rijstsalade is om de gare rijst meteen te mengen met een goeie dressing. En door voldoende fleurige dingetjes toe te voegen natuurlijk, in dit geval een mix van groente en tonijn uit blijk. Zowel lauwwarm als koud lekker met een glaasje rosé erbij.
Fleurige rijstsalade
Ingrediënten
- 250 grijst
- 150 gharicots verts
- 1xrode paprika
- 1 stukblikje mais
- 2 stukblikje tonijn
- 100 gzwarte naturel olijven
- 4xel olijfolie
- 2xel citroensap
- 2xtl dijonmosterd
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Breng water met zout aan de kook voor de rijst. Doe de rijst erin en kook 4 minuten
Snij intussen de haricots verts in kleine stukjes van 1 cm. Doe bij de rijst
Laat rijst en boontjes samen nog eens 4 minuten koken, giet dan af en laat met deksel op de pan van het vuur af nog even 5 à 10 minuten staan om verder te garen
Klop intussen olijfolie, citroensap, mosterd, zout en peper in een grote kom en met een garde tot een lobbig sausje
Laat de tonijn en mais uitlekken
Snij de paprika in miniblokjes (denk: formaat maïskorrel maar dan vierkant), de olijven (zonder pit) in ringetjes
Dit mag allemaal alvast door de saus, in afwachting van de rijst-met-boontjes. Als die klaar is, mag alles door elkaar geschept worden
Proef op zout en peper. Een extra kneepje citroensap pept de boel ook fijn op. Niet smeuïg genoeg? Nog wat olijfolie erdoor. Eet meteen, of laat verder afkoelen