Dorade met rode miso
Rode miso is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, rijst en zout. Rode miso is een donkere miso en smaakt voller en wat zouter dan de lichte of witte miso. De umami smaak is bij rode miso ook nadrukkelijker aanwezig. Door de dorade te marineren in een mengsel van deze miso, rijstwijnazijn, mirin en sake komt er een uniek smakenpalet vrij. Genieten geblazen!
Dorade met rode miso
Ingrediënten
- 450gdorades, schoongemaakt, geschubd
- 2xteentje(s) knoflook
- 1xcm gember wortel
- 2xel zonnebloemolie
- 400gspinazie
- 2xel sojasaus
- 1xtl geroosterde sesamzaadjes
- 4xblaadjes shisoblad
- 1xtakje(s) koriander
- 2xstengel(s) bosui
- 4xel rode miso
- 4xel rijstazijn
- 2xel rijstwijn
- 2xel sake
- 1xel sesamolie
- 1xteentje(s) knoflook
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak aan beide kanten van de dorades om de 2 centimeter met een groot, scherp mes schuine inkepingen, zodat de misomarinade goed in de vis kan trekken – dat maakt hem extra lekker.
Meng de Hikari Miso biologische Rode Miso, rijstwijnazijn, mirin, sake en sesamolie. Pel de knoflook, pers deze boven de marinade en meng goed.
Doe de hele vissen in een plastic zak, schenk de marinade erbij en sluit de zak. Masseer heel voorzichtig de vloeistof in de vissen en laat de dorades 30 minuten marineren.
Haal de vissen uit de zak en schenk de marinade in een kommetje. Leg de vissen in een ovenschaal of op een bakplaat en bak ze 12 minuten aan één kant. Bestrijk de dorades nogmaals met de marinade, keer ze om en bak ze nog 12 minuten aan de andere kant.
Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Verhit de olie in een wokpan en voeg de knoflook en gember toe. Bak ze tot de geuren vrijkomen, voeg dan de spinazie toe en laat hem al omscheppend in 2-3 minuten slinken. Voeg de sojasaus toe, schep om en bestrooi met de sesamzaadjes.
Hak het shisoblad en de korianderblaadjes in grove stukjes en snijd de bosuien in ringetjes. Garneer de dorades met de shiso, koriander en bosui en serveer met de spinazie.