terug

Crostini met tomaat en mozzarella

Oud stokbrood over? Barbecue in de buurt? Dan maak je in een handomdraai deze heerlijke hapjes. Al kan het bij gebrek aan barbecue ook in een grillpan.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Crostini met tomaat en mozzarella

Ingrediënten

  • 1 stuk
    stokbrood
  • 3 stuk
    tomaten
  • 1 stuk
    buffelmozzarella
  • 1x
    paar takjes basilicum
  • 1x
    knoflook
  • 1x
    plens olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Zorg dat de barbecue aan is. Snij de tomaat in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Meng door elkaar in een kom met flink versgemalen peper. Laat even staan

2

Snij de mozzarella alvast in kleine stukjes

3

Snij het stokbrood in (niet te dunne) plakjes

4

Pers de knoflook uit met een knoflookpers boven een kommetje en giet er een flinke plens olijfolie bij

5

Kwast de stokbroodjes aan beide kanten in met deze knoflookolie. Leg de plakjes op de barbecue. Bijblijven, want het gaat snel. Hier en daar een zwartgeblakerd randje is juist lekker, maar je moet het niet overdrijven. Tang bij de hand houden om ze tijdig om te kunnen draaien en daarna weer op een bord te leggen

6

Laat de tomaten indien nodig even uitlekken in een zeef als ze heel nat zijn

7

Meng nu de mozzarella erdoor. Leg de stokbroodjes op een grote schaal, lepel het tomatenmengsel erover. Besprenkel met wat (knoflook)olie en bestrooi met knisperzout à la fleur de sel

Tip: Slecht weer? Rooster de plakjes dan om en om in een hete grillpan. Of leg ze 10 minuten in een hete oven.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: