Crostini met tomaat en mozzarella
Oud stokbrood over? Barbecue in de buurt? Dan maak je in een handomdraai deze heerlijke hapjes. Al kan het bij gebrek aan barbecue ook in een grillpan.
Crostini met tomaat en mozzarella
Ingrediënten
- 1 stukstokbrood
- 3 stuktomaten
- 1 stukbuffelmozzarella
- 1xpaar takjes basilicum
- 1xknoflook
- 1xplens olijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Zorg dat de barbecue aan is. Snij de tomaat in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Meng door elkaar in een kom met flink versgemalen peper. Laat even staan
Snij de mozzarella alvast in kleine stukjes
Snij het stokbrood in (niet te dunne) plakjes
Pers de knoflook uit met een knoflookpers boven een kommetje en giet er een flinke plens olijfolie bij
Kwast de stokbroodjes aan beide kanten in met deze knoflookolie. Leg de plakjes op de barbecue. Bijblijven, want het gaat snel. Hier en daar een zwartgeblakerd randje is juist lekker, maar je moet het niet overdrijven. Tang bij de hand houden om ze tijdig om te kunnen draaien en daarna weer op een bord te leggen
Laat de tomaten indien nodig even uitlekken in een zeef als ze heel nat zijn
Meng nu de mozzarella erdoor. Leg de stokbroodjes op een grote schaal, lepel het tomatenmengsel erover. Besprenkel met wat (knoflook)olie en bestrooi met knisperzout à la fleur de sel