Crispy kipsalade
Deze heerlijke crispy kipsalade is de perfecte balans tussen fris, zoet en hartig. Het is een Thaise salade met mango, Thaise basilicum en knapperige kippendijfilet en hij is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. Maak de salade af met je eigen Thaise dressing van vissaus, palmsuiker, limoen, knoflook en gember. Echt een stukje Azië in je eigen keuken!
Crispy kipsalade
Ingrediënten
- 200gpandanrijst
- 350gkippendijfilet
- xzout
- 2xel zonnebloemolie
- 1xrijpe mango
- 350gsnackkomkommer
- 1xrode peper
- 1xrode ui
- 50ggezouten pinda's
- 3xtakjes munt
- 2xtakjes thaise basilicum
- 3xtakje(s) koriander
- 3xel vissaus
- 2xtl palmsuiker
- 0.5xrasp en sap van limoen
- 1xteentje(s) knoflook
- 1xcm gember wortel
Bereidingswijze
Kook de pandan rijst volgens de instructies op de verpakking.
Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze royaal met zout. Zet 10 minuten apart.
Meng voor de dressing de vissaus met de palmsuiker en de limoenrasp en het sap. Pel de knoflook en pers hem boven de dressing. Schil de gember, hak hem fijn en roer hem door de dressing.
Verhit de zonnebloemolie in een koeken- of wokpan op hoog vuur. Bak de kippendijfilets in 8-10 minuten rondom goudbruin. Laat de kipfilets iets afkoelen en snijd ze vervolgens in plakjes.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en vervolgens in mooie plakjes. Doe ze in een mengkom. Snijd de komkommers in de lengte in dunne plakjes. Doe ze ook in de kom.
Verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chilipeper en snijd hem in dunne ringetjes. Pel de ui, halveer hem en snijd hem in dunne halve ringen. Doe de chilipeper en ui in de kom en schep om met de Thaise dressing.
Doe de rijst en kip bij de salade in de kom. Hak de pinda’s en munt, basilicum en korianderblaadjes grof en snijd de limoen in partjes. Verdeel de salade over een mooie serveerschaal of vier borden. Garneer de kipsalade met pinda’s en verse kruiden en geef de partjes limoen erbij.