terug

Côte de Boeuf van de BBQ

Een snelle en net even andere bereiding van een Côte de Boeuf.

30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Lactosevrij
Glutenvrij

Côte de Boeuf van de BBQ

Ingrediënten

  • 2500g
    côte de boeuf met bot
  • 1x
    el sambal
  • 2x
    el ketjap van zwarte bonen
  • 1x
    draai grof gemalen zeezout (naar smaak)
  • 1x
    draai vers gemalen peper naar smaak (optioneel)
  • 1x
    scheutje bietensap

Bereidingswijze

1

Verwarm de BBQ tot 180 graden.

2

Maak een marinade van de zwarte bonen soja, bietensap en sambal.

3

Lak de Côte de Boeuf met de marinade en kruid deze met grof zeezout.

4

Schroei het vlees aan twee kanten dicht tot het mooi gegrild en goud bruin is.

5

Koel de BBQ terug naar 150 graden en laat de Côte de Boeuf nog 10 minuten doorgaren met het deksel dicht.

6

Laat de Côte de Boeuf even rusten onder aluminium folie.

7

Snijd het vlees tegen de draad in en van het bot af.

8

Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper en zeezout.

Tip: Bij het snijden van vlees moet je echt goed naar de richting van de draden, oftewel de spiervezels, van het vlees kijken voordat je gaat snijden. Leg de biefstuk voor je neer op een snijplank. Lopen de 'groeven' in het vlees horizontaal van links naar rechts, dan snijd je tegen de draad in, dus verticaal.
Recept van:

Chefkok Leon

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: