terug
Côte de Boeuf van de BBQ
Een snelle en net even andere bereiding van een Côte de Boeuf.
30 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Lactosevrij
Glutenvrij
Côte de Boeuf van de BBQ
Ingrediënten
- 2500gcôte de boeuf met bot
- 1xel sambal
- 2xel ketjap van zwarte bonen
- 1xdraai grof gemalen zeezout (naar smaak)
- 1xdraai vers gemalen peper naar smaak (optioneel)
- 1xscheutje bietensap
Bereidingswijze
1
Verwarm de BBQ tot 180 graden.
2
Maak een marinade van de zwarte bonen soja, bietensap en sambal.
3
Lak de Côte de Boeuf met de marinade en kruid deze met grof zeezout.
4
Schroei het vlees aan twee kanten dicht tot het mooi gegrild en goud bruin is.
5
Koel de BBQ terug naar 150 graden en laat de Côte de Boeuf nog 10 minuten doorgaren met het deksel dicht.
6
Laat de Côte de Boeuf even rusten onder aluminium folie.
7
Snijd het vlees tegen de draad in en van het bot af.
8
Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper en zeezout.
Tip: Bij het snijden van vlees moet je echt goed naar de richting van de draden, oftewel de spiervezels, van het vlees kijken voordat je gaat snijden. Leg de biefstuk voor je neer op een snijplank. Lopen de 'groeven' in het vlees horizontaal van links naar rechts, dan snijd je tegen de draad in, dus verticaal.
Recept van:
Chefkok Leon
Lees meer
Lees meer