terug

Chinese style hotpot

Chinese hotpot is een op en top sociaal gebeuren. Nestel je met je liefste familie en vrienden rond een grote pan hete bouillon, schalen vol met de lekkerste ingrediënten en gaar zelf noedels, groenten, vlees, seafood en tofu in de bouillon. Lekker, gezond, makkelijk én supergezellig! Een echte aanrader voor de feestdagen. Dit recept is ter inspiratie, je bent natuurlijk vrij om andere dingen toe te voegen!

40 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Lactosevrij

Chinese style hotpot

Chinese style hotpot

Ingrediënten

  • 200g
    entrecote
  • x
    zout
  • x
    versgemalen peper
  • 1x
    el zonnebloemolie
  • 250g
    rauw gepelde grote garnalen
  • 12x
    diepvries wontons
  • 1000g
    chinese kool
  • 150g
    broccoli of bimi
  • 2x
    stengel(s) bosui
  • 200g
    eiernoedels
  • 100g
    shiitake
  • 100g
    beukenzwam
  • 100g
    spekblokjes
  • 1500ml
    rundvleesbouillon
  • 3x
    steranijs
  • 1x
    tl chillivlokken
  • 4x
    el hoisinsaus
  • 2x
    el Heng Shun Chinkiang azijn
  • 1x
    stengel(s) bosui
  • 3x
    el sesamolie
  • 2x
    rode peper
  • 2x
    teentje(s) knoflook

Bereidingswijze

1

Bak voor de bouillon de spekblokjes rondom goudbruin in een droge koekenpan. Schenk dan langzaam de bouillon erbij en voeg de steranijs en chilivlokken toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.

2

Bestrooi de entrecote aan beide kanten met zout en peper. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten 11⁄2 minuut, tot het mooi goudbruin is. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.

3

Bak de garnalen alvast gaar in de pan waarin je de entrecote hebt aangebakken.

4

Stoom de wontons volgens de instructies op de verpakking.

5

Snijd de Chinese kool in reepjes, de broccoli of bimi in kleine stronkjes en de bosuien in ringetjes.

6

Maak de hotpotsausjes: meng de hoisinsaus met de Chinkiang- azijn. Snijd de bosui in ringetjes en meng ze erdoor. Verwijder voor het tweede sausje eventueel de zaadjes en zaadlijsten uit de chili-pepers en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook, hak hem fijn en roer hem met de chilipeper door de sesamolie.

7

Kook de Qiu Shi hotpot eiernoedels 5-6 minuten in de bouillon.

8

Snijd de entrecote in dunne plakjes en leg ze op een schaaltje. Leg de broccoli of bimi, Chinese kool, bosui, garnalen, shiitake, beukenzwam en wontons ook op mooie schaaltjes. Zet ook de hotpotsausjes erbij. Zet de pan met bouillon en noedels op een warmhoudplaatje op tafel (of gebruik een fonduestel); zo kan iedereen de ingrediënten zelf laten garen in de bouillon

Tip:
Recept van:
Toko Ibuku

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto