Ceviche van makreel
Een simpel doch sophisticated voorgerecht met makreel, een supersmakelijke en oergezonde vis. Niet de bekende gerookte versie, maar rauw. Hij gaart vanzelf in het limoensap. Ceviche hoort met rode peper, knoflook en koriander, maar verder valt er een hoop te variëren. Zoals in dit geval maïs, avocado en tomaatjes, die brengen het zure in balans.
Ceviche van makreel
Ingrediënten
- 2xmakrelen vers
- 1xavocado
- 1xgekookte mais
- 8xtomaten cherry
- 1xklein bosje koriander
- 5 stuklimoen
- 1xrode ui
- 2xknoflook
- 1xrode pepers
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Snij de makrelen in filets, zonder vel. Check goed met je vingers op vergeten graatjes, trek die eruit met een (vis)pincet
Marinade: pers de limoenen uit, snij de rode ui in flinterdunne halve plakjes, haal de knoflook door de knijper, hak de rode peper (zonder zaadjes) heel fijn
Meng alles in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper
Snij de makreelfilet in stukjes en schep erdoor. Laat afgedekt met plasticfolie 2-3 uur in de koelkast marineren
Snij intussen de avocado in mooie kleine blokjes, hussel om met een pietsje limoensap (al dan niet uit de marinade) tegen het verkleuren
Snij de mais van de kolf en verdeel in losse korrels. Snij de kerstomaatjes doormidden. Hak de koriander grof
Serveren: Haal de vis uit de koelkast, verwijder overtollige marinade en meng met het groen-geel-rode spul. Versier met een paar achtergehouden takjes koriander