terug

Ceviche van makreel

Een simpel doch sophisticated voorgerecht met makreel, een supersmakelijke en oergezonde vis. Niet de bekende gerookte versie, maar rauw. Hij gaart vanzelf in het limoensap. Ceviche hoort met rode peper, knoflook en koriander, maar verder valt er een hoop te variëren. Zoals in dit geval maïs, avocado en tomaatjes, die brengen het zure in balans.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Ceviche van makreel

Ingrediënten

  • 2x
    makrelen vers
  • 1x
    avocado
  • 1x
    gekookte mais
  • 8x
    tomaten cherry
  • 1x
    klein bosje koriander
  • 5 stuk
    limoen
  • 1x
    rode ui
  • 2x
    knoflook
  • 1x
    rode pepers
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Snij de makrelen in filets, zonder vel. Check goed met je vingers op vergeten graatjes, trek die eruit met een (vis)pincet

2

Marinade: pers de limoenen uit, snij de rode ui in flinterdunne halve plakjes, haal de knoflook door de knijper, hak de rode peper (zonder zaadjes) heel fijn

3

Meng alles in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper

4

Snij de makreelfilet in stukjes en schep erdoor. Laat afgedekt met plasticfolie 2-3 uur in de koelkast marineren

5

Snij intussen de avocado in mooie kleine blokjes, hussel om met een pietsje limoensap (al dan niet uit de marinade) tegen het verkleuren

6

Snij de mais van de kolf en verdeel in losse korrels. Snij de kerstomaatjes doormidden. Hak de koriander grof

7

Serveren: Haal de vis uit de koelkast, verwijder overtollige marinade en meng met het groen-geel-rode spul. Versier met een paar achtergehouden takjes koriander

Tip: Ceviche kan in principe van elke soort (wit)visfilet. Met schol is dit recept ook heel lekker. Natuurlijk kun je ook maïs uit blik nemen, maar van de kolf is het echt veel lekkerder, en zoeter. Kook een rauwe maiskolf in een pan water, of ingepakt in plasticfolie in de magnetron.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: