Carpaccio met mierikswortelsaus
Onder het motto ‘doe meer met weinig’ kun je met één simpel biefstukje ineens een chique voorgerecht maken voor 4 personen. Versgeraspte mierikswortel geeft lekker pit aan de saus, al is een potje ook een alternatief.
Carpaccio met mierikswortelsaus
Ingrediënten
- 150ghaasbiefstuk
- 1xel mierikswortel
- 1xeieren
- 1xel Dijonmosterd
- 1xtl suiker
- 1xel wittewijnazijn
- 75mlzonnebloemolie
- 1xpaar takjes peterselie
- 1xpaar takjes dragon
Bereidingswijze
Saus: Klop met een garde de dooier los in een kom met de mosterd, suiker en azijn. Voeg geleidelijk de olie toe en blijf kloppen met een garde, als bij mayonaise
Vlees: Snij het koelkastkoude vlees met een scherp mes in 4 plakken, dwars op de draad. Leg steeds 1 plak tussen twee vellen bakpapier. Rol er zachtjes over met een deegroller tot het vlees bijna doorzichtig is en dubbel zo groot. Pel de bovenste laag papier eraf, drapeer ondersteboven op een bord, verwijder het andere papier
Serveren: Lepel er wat van de saus over en serveer bijvoorbeeld met een plukje groen erbij, zoals waterkers of veldsla