Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Carpaccio met mierikswortelsaus

Onder het motto ‘doe meer met weinig’ kun je met één simpel biefstukje ineens een chique voorgerecht maken voor 4 personen. Versgeraspte mierikswortel geeft lekker pit aan de saus, al is een potje ook een alternatief.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Carpaccio met mierikswortelsaus

Carpaccio met mierikswortelsaus

Ingrediënten

  • 150g
    haasbiefstuk
  • 1x
    el mierikswortel
  • 1x
    eieren
  • 1x
    el Dijonmosterd
  • 1x
    tl suiker
  • 1x
    el wittewijnazijn
  • 75ml
    zonnebloemolie
  • 1x
    paar takjes peterselie
  • 1x
    paar takjes dragon

Bereidingswijze

1

Saus: Klop met een garde de dooier los in een kom met de mosterd, suiker en azijn. Voeg geleidelijk de olie toe en blijf kloppen met een garde, als bij mayonaise

2

Vlees: Snij het koelkastkoude vlees met een scherp mes in 4 plakken, dwars op de draad. Leg steeds 1 plak tussen twee vellen bakpapier. Rol er zachtjes over met een deegroller tot het vlees bijna doorzichtig is en dubbel zo groot. Pel de bovenste laag papier eraf, drapeer ondersteboven op een bord, verwijder het andere papier

3

Serveren: Lepel er wat van de saus over en serveer bijvoorbeeld met een plukje groen erbij, zoals waterkers of veldsla

Tip:
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto