terug
Burrata met zontomaatjes
Een heel eenvoudige salade, die valt of staat met de kwaliteit van de ingrediënten. De tomaatjes hebben geen zon gezien, alleen de oven.
15 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Zonder vlees
Zonder vlees, vis
Burrata met zontomaatjes
Ingrediënten
- 500gcherry tomaten
- 1xgrote bol burrata
- 250gharicots verts
- 1xhandvol verse basilicum
- 4xeetl olijfolie extra vergine
- 1xtheel gedroogde oregano
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xeetl balsamico-azijn
- 1xtheel dijonmosterd
Bereidingswijze
1
Oven voorverwarmen op 200 °C. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, hussel om met zout, peper, oregano en een scheut olijfolie. Zorg dat de snijkanten boven liggen. Bak 15 minuten in de oven tot lichtgeroosterd en nog sappig.
2
Kook intussen de haricots verts gaar in kokend water met zout. Klop de vinaigrette. Giet de haricots verts af en hussel meteen door de vinaigrette. Scheur de burrata in stukjes. Verdeel bonen, tomaatjes en burrata over 4 borden. Garneer met basilicumblaadjes. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi wat zout en peper over de burrata.
Tip: Tomaten over? Laat afkoelen, doe in een schone glazen (jam)pot en giet er zoveel olie bij tot ze onder staan. De olie wordt vanzelf tomatig van smaak, en is heerlijk in dressings. Bewaar wel in de koelkast. Geen burrata? Met buffelmozzarella kan het natuurlijk ook.
Recept van:
Koken met Karin
Lees meer
Lees meer