terug

Burrata met zontomaatjes

Een heel eenvoudige salade, die valt of staat met de kwaliteit van de ingrediënten. De tomaatjes hebben geen zon gezien, alleen de oven.

15 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Gezond
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Burrata met zontomaatjes

Burrata met zontomaatjes

Ingrediënten

  • 500g
    cherry tomaten
  • 1x
    grote bol burrata
  • 250g
    haricots verts
  • 1x
    handvol verse basilicum
  • 4x
    eetl olijfolie extra vergine
  • 1x
    theel gedroogde oregano
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    eetl balsamico-azijn
  • 1x
    theel dijonmosterd

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Snij de kerstomaatjes doormidden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, hussel om met zout, peper, oregano en een scheut olijfolie. Zorg dat de snijkanten boven liggen. Bak 15 minuten in de oven tot lichtgeroosterd en nog sappig.

2

Kook intussen de haricots verts gaar in kokend water met zout. Klop de vinaigrette. Giet de haricots verts af en hussel meteen door de vinaigrette. Scheur de burrata in stukjes. Verdeel bonen, tomaatjes en burrata over 4 borden. Garneer met basilicumblaadjes. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi wat zout en peper over de burrata.

Tip: Tomaten over? Laat afkoelen, doe in een schone glazen (jam)pot en giet er zoveel olie bij tot ze onder staan. De olie wordt vanzelf tomatig van smaak, en is heerlijk in dressings. Bewaar wel in de koelkast. Geen burrata? Met buffelmozzarella kan het natuurlijk ook.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto