terug

Boeuf bourguignon

Er zijn ongetwijfeld duizenden manieren om boeuf bourguignon te maken, dit is een echt familierecept voor ‘de buf’.

30 min. bereidingstijd
180 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)

Boeuf bourguignon

Ingrediënten

  • 1kg
    stoofvlees
  • 250g
    gerookte spekblokjes
  • 400ml
    rode wijn
  • 125g
    roomboter
  • 1x
    eetl bloem
  • 1x
    peper
  • 250g
    champignons
  • 250g
    sjalotten
  • 1x
    el bruine suiker
  • 1x
    verse peterselie
  • 1x
    tijm
  • 1x
    laurier

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 170°C

2

Smelt de boter in een grote braadpan

3

Bak het in forse dobbelstenen gesneden vlees al omscheppend rondom bruin, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie

4

Bak in dezelfde pan de spekjes uit

5

Roer de bloem erdoor en laat even pruttelen

6

Voeg 300 ml wijn, peper en bouquet garni toe

7

Schep het vlees er weer door

8

Zet de pan met deksel erop minstens 2 uur in de oven, langer mag ook als het vlees nog taai is. Check tussendoor af en toe: saus teveel verdampt? Scheutje heet water erbij

9

Snij de champignons in plakjes en snipper de sjalotten

10

Bak ze al omscheppend in wat boter. Roer wijn en eventueel bruine suiker erdoor, laat de saus even pruttelen en roer vervolgens alles door het vlees

11

Laat het gerecht nog eens een half uur stoven in de oven

Tip:
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: