Boeuf bourguignon
Er zijn ongetwijfeld duizenden manieren om boeuf bourguignon te maken, dit is een echt familierecept voor ‘de buf’.
Boeuf bourguignon
Ingrediënten
- 1kgstoofvlees
- 250ggerookte spekblokjes
- 400mlrode wijn
- 125groomboter
- 1xeetl bloem
- 1xpeper
- 250gchampignons
- 250gsjalotten
- 1xel bruine suiker
- 1xverse peterselie
- 1xtijm
- 1xlaurier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C
Smelt de boter in een grote braadpan
Bak het in forse dobbelstenen gesneden vlees al omscheppend rondom bruin, haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie
Bak in dezelfde pan de spekjes uit
Roer de bloem erdoor en laat even pruttelen
Voeg 300 ml wijn, peper en bouquet garni toe
Schep het vlees er weer door
Zet de pan met deksel erop minstens 2 uur in de oven, langer mag ook als het vlees nog taai is. Check tussendoor af en toe: saus teveel verdampt? Scheutje heet water erbij
Snij de champignons in plakjes en snipper de sjalotten
Bak ze al omscheppend in wat boter. Roer wijn en eventueel bruine suiker erdoor, laat de saus even pruttelen en roer vervolgens alles door het vlees
Laat het gerecht nog eens een half uur stoven in de oven