Boerenomelet met prei en tomatensalade
Een ideaal gerecht snelklaargerecht om van allerhande restjes af te komen. Er kan immers van alles in aan beetjes groente (zie de tips onderaan het recept). Wie het vegetarisch wil, laat de spekjes natuurlijk achterwege.
Boerenomelet met prei en tomatensalade
Ingrediënten
- 6stukseieren
- 250gprei
- 100gdoperwten
- 100gspekblokjes
- 1xuien
- 1xhandje peterselie
- 1xklontje boter
- 1xzout & peper uit de molen
- 250gtomaten cherry
- 3xel olijfolie
- 1xel wittewijnazijn
Bereidingswijze
Indien diepvries, haal de doperwten dan alvast uit de vriezer
Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen
Smelt wat boter in een grote koekenpan en bak op laag vuur de spekjes 1 minuut. Fruit de ui 2 minuten mee
Dan de prei erbij en onder af en toe omscheppen zacht laten worden (5 à 10 minuten)
Hak intussen de peterselie fijn en klop de eieren los met peper en zout
Schep de doperwten en bijna alle peterselie door de prei en giet de eieren erbij
Bak de dikke omelet op niet al te hoog vuur rustig goudbruin en gaar. Check wel (schudden of spatel) dat hij niet vastplakt aan de bodem
Leg er een deksel op om de bovenkant beter te laten stollen of, beter nog, zet de pan even in een hete oven (180 ºC) voor ook nog een mooi kleurtje. En onthoud: hij moet van binnen een tikje smeuïg blijven
Tomatensalade: Snij de kerstomaatjes doormidden. Hussel om met wat olie, azijn, peper, zout en de achtergehouden peterselie