terug

Boerenomelet met prei en tomatensalade

Een ideaal gerecht snelklaargerecht om van allerhande restjes af te komen. Er kan immers van alles in aan beetjes groente (zie de tips onderaan het recept). Wie het vegetarisch wil, laat de spekjes natuurlijk achterwege.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Boerenomelet met prei en tomatensalade

Ingrediënten

  • 6stuks
    eieren
  • 250g
    prei
  • 100g
    doperwten
  • 100g
    spekblokjes
  • 1x
    uien
  • 1x
    handje peterselie
  • 1x
    klontje boter
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 250g
    tomaten cherry
  • 3x
    el olijfolie
  • 1x
    el wittewijnazijn

Bereidingswijze

1

Indien diepvries, haal de doperwten dan alvast uit de vriezer

2

Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen

3

Smelt wat boter in een grote koekenpan en bak op laag vuur de spekjes 1 minuut. Fruit de ui 2 minuten mee

4

Dan de prei erbij en onder af en toe omscheppen zacht laten worden (5 à 10 minuten)

5

Hak intussen de peterselie fijn en klop de eieren los met peper en zout

6

Schep de doperwten en bijna alle peterselie door de prei en giet de eieren erbij

7

Bak de dikke omelet op niet al te hoog vuur rustig goudbruin en gaar. Check wel (schudden of spatel) dat hij niet vastplakt aan de bodem

8

Leg er een deksel op om de bovenkant beter te laten stollen of, beter nog, zet de pan even in een hete oven (180 ºC) voor ook nog een mooi kleurtje. En onthoud: hij moet van binnen een tikje smeuïg blijven

9

Tomatensalade: Snij de kerstomaatjes doormidden. Hussel om met wat olie, azijn, peper, zout en de achtergehouden peterselie

Tip: Een boerenomelet is ideaal voor restverwerking, een handje van dit of dat van wat u nog heeft rondslingeren: champignons, wortel, paprika, courgette, lenteui, ham, kaas, (gare) aardappel, bleekselderij, bieslook, bladselderijblad, lavas.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: