Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Bloemkool mac & cheese

Zelfgemaakte makkelijke vegetarische bloemkool-ovenschotel. Goudgeel met o.a. kerrie, bloemkool, parelcouscous, cashewnoten, crème fraîche, geraspte oude kaas, mosterd etc. Parelcouscous is geen couscous, maar een soort pasta.

20 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Bloemkool mac & cheese

Bloemkool mac & cheese

Ingrediënten

  • 1x
    grote bloemkool (800 g roosjes)
  • 400g
    parelcouscous
  • 125g
    cashewnoten (of walnoten)
  • 1x
    stuk(s) ui
  • 2x
    eetl lekkere kerriepoeder
  • 250g
    crème fraîche
  • 150g
    geraspte kaas
  • 2x
    eetl dijonmosterd
  • 3x
    eetl panko (of broodkruim)
  • 25g
    roomboter
  • 0.25x
    theel chilivlokken (uit een molentje)
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    Optie: wat peterselie

Bereidingswijze

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes, blancheer 5 minuten in kokend water met zout, laat uitlekken in een vergiet. Kook intussen in een andere pan de parelcouscous 10 minuten, ook in kokend water met zout. Giet af

2

Smelt de boter in een hapjespan, fruit hierin de gesnipperde ui 5 minuten tot lekker geurig. Schep de kerrie erdoor en bak even mee. Voeg crème fraîche, bijna alle kaas, mosterd, grof gehakte noten, chilivlokken, peper en zout toe. Roer en laat alles smelten

3

Schep de parelcouscous en de bloemkool er doorheen. Doe over in een ovenschaal. Strooi de panko en achtergehouden kaas erover

4

Gratineer 15 minuten in de oven. Te bleek? Zet nog even de grill aan. Bestrooi eventueel met wat peterselie voor de kleur. Lekker met een groene salade erbij

Tip: Parelcouscous is geen couscous, maar een soort pasta. Kleine balletjes, eenmaal gekookt van het formaat doperwt.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto