terug

Bietjessalade met waterkers

Een heerlijke, tikje pittige salade met verse, geroostede bietjes en waterkers.

150 min. bereidingstijd
60 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Bietjessalade met waterkers

Bietjessalade met waterkers

Ingrediënten

  • 8x
    rode bieten
  • 1x
    bosje waterkers
  • 4x
    lente-ui
  • 4x
    volkoren brood
  • 4x
    el sherry-azijn
  • 10x
    el olijfolie
  • 1x
    volle el mierikswortel (vers of potje)
  • 1x
    volle el mayonaise
  • 1x
    paar takjes platte peterselie
  • 1x
    zout en peper

Bereidingswijze

1

Was de bietjes, schil ze vooral niet, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze een uur in de oven op 200°C tot ze zacht zijn. Dat kan ook gerust al op een ander moment, gewoon ergens in een hoekje van de oven terwijl er iets anders in gaart

2

Snij de korstjes van het brood en maal het in stukjes in de keukenmachine

3

Bak in een koekenpan knapperig in wat eetlepels hete olijfolie en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken op keukenpapier

4

Verwijder de al te taaie, dikke stelen van de waterkers, was en slinger goed droog

5

Snij de lente-ui in ringetjes. Klop met een garde een mooi sausje van de dressing-ingrediënten. Tot zover de voorbereiding

6

Serveren: Haal de bietjes uit het folie, laat ze even afkoelen tot je ze kunt vasthouden zonder je vingers te verbranden, snij kop en kont eraf en trek dan met een aardappelschilmesje de schil eraf

7

Snij in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Strooi de waterkers, lente-ui en broodkruim erover. Klop de dressing nog even goed door en sprenkel erover

Tip: Kan natuurlijk ook met andere azijn. Wittewijnazijn bijvoorbeeld, of appelazijn.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto