Bietjessalade met waterkers
Een heerlijke, tikje pittige salade met verse, geroostede bietjes en waterkers.
Bietjessalade met waterkers
Ingrediënten
- 8xrode bieten
- 1xbosje waterkers
- 4xlente-ui
- 4xvolkoren brood
- 4xel sherry-azijn
- 10xel olijfolie
- 1xvolle el mierikswortel (vers of potje)
- 1xvolle el mayonaise
- 1xpaar takjes platte peterselie
- 1xzout en peper
Bereidingswijze
Was de bietjes, schil ze vooral niet, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze een uur in de oven op 200°C tot ze zacht zijn. Dat kan ook gerust al op een ander moment, gewoon ergens in een hoekje van de oven terwijl er iets anders in gaart
Snij de korstjes van het brood en maal het in stukjes in de keukenmachine
Bak in een koekenpan knapperig in wat eetlepels hete olijfolie en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken op keukenpapier
Verwijder de al te taaie, dikke stelen van de waterkers, was en slinger goed droog
Snij de lente-ui in ringetjes. Klop met een garde een mooi sausje van de dressing-ingrediënten. Tot zover de voorbereiding
Serveren: Haal de bietjes uit het folie, laat ze even afkoelen tot je ze kunt vasthouden zonder je vingers te verbranden, snij kop en kont eraf en trek dan met een aardappelschilmesje de schil eraf
Snij in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Strooi de waterkers, lente-ui en broodkruim erover. Klop de dressing nog even goed door en sprenkel erover