Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Bietensalade met linzen en sinaasappel

Deze salade is als hoofdgerecht genoeg voor 4, maar hij kan ook als klein elegant voorgerecht voor 6 tot 8.

15 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Bietensalade met linzen en sinaasappel

Bietensalade met linzen en sinaasappel

Ingrediënten

  • 1 stuk
    rode bieten
  • 265 g
    linzen
  • 100 g
    doperwten
  • 2x
    handjes rucola
  • 2x
    sinaasappels
  • 1x
    rode ui
  • 6x
    el olijfolie
  • 3x
    el citroensap
  • 2x
    stemgember
  • 1x
    tl dijonmosterd
  • 1x
    chilivlokken (uit een molentje)
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Giet wat kokend water over de doperwten en laat even staan

2

Snij de gemberbolletjes heel fijn. Doe samen met de olijfolie, vers citroensap, mosterd, chilivlokken en zout en peper in een grote kom, plus een lepel gembersiroop uit datzelfde potje, en klop met een garde door elkaar

3

Snij de biet in kleine blokjes

4

Snij de ui in halve ringen en haal die los van elkaar

5

Schep allebei door de dressing en laat minstens een kwartier staan, langer mag ook

6

Spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken

7

Schep op het laatst door de bieten

8

Als u lichtroze sinaasappel wilt, schept u ook de sinaasappel erdoor. Als u knaloranje mooier vindt, dan doet u dat niet

Tip:
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto