terug

Bietensalade met linzen en sinaasappel

Deze salade is als hoofdgerecht genoeg voor 4, maar hij kan ook als klein elegant voorgerecht voor 6 tot 8.

15 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Bietensalade met linzen en sinaasappel

Ingrediƫnten

  • 1 stuk
    rode bieten
  • 265 g
    linzen
  • 100 g
    doperwten
  • 2x
    handjes rucola
  • 2x
    sinaasappels
  • 1x
    rode ui
  • 6x
    el olijfolie
  • 3x
    el citroensap
  • 2x
    stemgember
  • 1x
    tl dijonmosterd
  • 1x
    chilivlokken (uit een molentje)
  • 1x
    zout & peper uit de molen

Bereidingswijze

1

Giet wat kokend water over de doperwten en laat even staan

2

Snij de gemberbolletjes heel fijn. Doe samen met de olijfolie, vers citroensap, mosterd, chilivlokken en zout en peper in een grote kom, plus een lepel gembersiroop uit datzelfde potje, en klop met een garde door elkaar

3

Snij de biet in kleine blokjes

4

Snij de ui in halve ringen en haal die los van elkaar

5

Schep allebei door de dressing en laat minstens een kwartier staan, langer mag ook

6

Spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken

7

Schep op het laatst door de bieten

8

Als u lichtroze sinaasappel wilt, schept u ook de sinaasappel erdoor. Als u knaloranje mooier vindt, dan doet u dat niet

Tip:
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: