Bietensalade met linzen en sinaasappel
Deze salade is als hoofdgerecht genoeg voor 4, maar hij kan ook als klein elegant voorgerecht voor 6 tot 8.
Bietensalade met linzen en sinaasappel
Ingrediƫnten
- 1 stukrode bieten
- 265 glinzen
- 100 gdoperwten
- 2xhandjes rucola
- 2xsinaasappels
- 1xrode ui
- 6xel olijfolie
- 3xel citroensap
- 2xstemgember
- 1xtl dijonmosterd
- 1xchilivlokken (uit een molentje)
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Giet wat kokend water over de doperwten en laat even staan
Snij de gemberbolletjes heel fijn. Doe samen met de olijfolie, vers citroensap, mosterd, chilivlokken en zout en peper in een grote kom, plus een lepel gembersiroop uit datzelfde potje, en klop met een garde door elkaar
Snij de biet in kleine blokjes
Snij de ui in halve ringen en haal die los van elkaar
Schep allebei door de dressing en laat minstens een kwartier staan, langer mag ook
Spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken
Schep op het laatst door de bieten
Als u lichtroze sinaasappel wilt, schept u ook de sinaasappel erdoor. Als u knaloranje mooier vindt, dan doet u dat niet