Aubergine Parmigiana
Een Italiaanse klassieker: bubbelend hete ovenschaaltjes gevuld met aubergine, tomatensaus, parmezaanse kaas en basilicum. Kleine eenpersoonsbakjes zien er feestelijk uit, of maak alles gewoon in één grote schaal.
Aubergine Parmigiana
Ingrediënten
- 2xaubergine
- 200gparmezaanse kaas
- 1xhandje basilicum
- 1xolijfolie
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xui
- 1xknoflook
- 1xblik tomaten
- 1xsnuf suiker
- 1xel gedroogde oregano
Bereidingswijze
Oven tijdig voorverwarmen op 180°C
Tomatensaus: Snipper de ui en knoflook en fruit in een wijde koekenpan of hapjespan in wat olijfolie
Haal de staafmixer door het blik tomaten en giet erbij
Voeg peper, zout, snufje suiker en oregano toe
Laat op middelhoog vuur lekker pruttelen tot de boel sausachtig ingedikt is
Snij de aubergine in de lengte in plakken van 3 mm dik, bestrooi aan beide kanten met zout en laat ze een minuut of 20 liggen en ‘zweten’
Dep dan droog met keukenpapier, bedek met een dun waasje bloem en bak/frituur in een ferme plens zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn
Dit kan allemaal van tevoren, want als de plakjes koud zijn, zijn ze het makkelijkst te verwerken
Neem eenpersoons-ovenschaaltjes of één grote
Bouw nu laagjes: aubergine, weinig tomatensaus, gescheurde stukjes basilicum, zout en peper en royaal parmezaan. Je moet iets van 3 laagjes hebben
Bak een kwartiertje in de voorverwarmde oven tot de boel gezellig bubbelt. Heb je alles in één grote schaal gedaan? Reken dan op een half uur oventijd
Laat uit de oven even 5 minuten rusten en serveer dan met wat lekker brood