terug

Aubergine Parmigiana

Een Italiaanse klassieker: bubbelend hete ovenschaaltjes gevuld met aubergine, tomatensaus, parmezaanse kaas en basilicum. Kleine eenpersoonsbakjes zien er feestelijk uit, of maak alles gewoon in één grote schaal.

30 min. bereidingstijd
15 min. oventijd
4 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch

Aubergine Parmigiana

Ingrediënten

  • 2x
    aubergine
  • 200g
    parmezaanse kaas
  • 1x
    handje basilicum
  • 1x
    olijfolie
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    ui
  • 1x
    knoflook
  • 1x
    blik tomaten
  • 1x
    snuf suiker
  • 1x
    el gedroogde oregano

Bereidingswijze

1

Oven tijdig voorverwarmen op 180°C

2

Tomatensaus: Snipper de ui en knoflook en fruit in een wijde koekenpan of hapjespan in wat olijfolie

3

Haal de staafmixer door het blik tomaten en giet erbij

4

Voeg peper, zout, snufje suiker en oregano toe

5

Laat op middelhoog vuur lekker pruttelen tot de boel sausachtig ingedikt is

6

Snij de aubergine in de lengte in plakken van 3 mm dik, bestrooi aan beide kanten met zout en laat ze een minuut of 20 liggen en ‘zweten’

7

Dep dan droog met keukenpapier, bedek met een dun waasje bloem en bak/frituur in een ferme plens zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn

8

Dit kan allemaal van tevoren, want als de plakjes koud zijn, zijn ze het makkelijkst te verwerken

9

Neem eenpersoons-ovenschaaltjes of één grote

10

Bouw nu laagjes: aubergine, weinig tomatensaus, gescheurde stukjes basilicum, zout en peper en royaal parmezaan. Je moet iets van 3 laagjes hebben

11

Bak een kwartiertje in de voorverwarmde oven tot de boel gezellig bubbelt. Heb je alles in één grote schaal gedaan? Reken dan op een half uur oventijd

12

Laat uit de oven even 5 minuten rusten en serveer dan met wat lekker brood

Tip: Voor wie het bakken van de aubergineplakken te vet vindt: laat de bloem achterwege, kwast de plakjes in met wat olijfolie en rooster ze ± 20 minuten in de (opwarmende) oven of in de grillpan.
Recept van:

Koken met Karin

Lees meer

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: