Arroz con pollo
Rijst met kip is het meest gegeten gerecht van zo’n beetje heel Zuid- en Midden-Amerika. Een heerlijk bordje comfort food.
Arroz con pollo
Ingrediënten
- 500 gkipdrumsticks
- 250gbasmati rijst
- 600 mlkippenbouillon
- 1 stukrode paprika
- 1 stukgroene paprika
- 1 stukui
- 2xknoflooktenen
- 0.5xel komijnpoeder
- 0.5xel paprikapoeder
- 1xel kurkuma
- 1xscheut plantaardige olie
- 1xzout & peper uit de molen
- 1xhandje koriander
- 1 stuklimoen
Bereidingswijze
Doe komijn, paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak. Doe de kip erin, knoop dicht en hussel tot alle kip bedekt is, dit kan ook al van tevoren
Snipper de ui, snij de paprika’s in kleine stukjes
Verhit een scheut olie in een grote braadpan. Bak de kip op hoog vuur in een paar minuten al omdraaiend aan alle kanten aan. Haal uit de pan
Doe de ui en paprika in dezelfde pan en fruit op laag vuur een minuut of 8
Knijp de knoflook er boven uit, voeg de rijst en kurkuma toe, bak al omscheppend 1 minuut
Giet de hete bouillon erop, plus nog wat peper
Leg de drumsticks er in een cirkel bovenop en duw een beetje onder. Laat met deksel op de pan op het laagste pitje in ± 25 minuten sudderen tot de kip gaar is, de rijst zacht en al het vocht zo’n beetje opgenomen. Laat van het vuur af nog even 10 minuten (met deksel) staan. Bestrooi met gehakte koriander en serveer met limoenpartjes