terug

Arroz con pollo

Rijst met kip is het meest gegeten gerecht van zo’n beetje heel Zuid- en Midden-Amerika. Een heerlijk bordje comfort food.

20 min. bereidingstijd
4 personen (aanpasbaar)

Arroz con pollo

Arroz con pollo

Ingrediënten

  • 500 g
    kipdrumsticks
  • 250g
    basmati rijst
  • 600 ml
    kippenbouillon
  • 1 stuk
    rode paprika
  • 1 stuk
    groene paprika
  • 1 stuk
    ui
  • 2x
    knoflooktenen
  • 0.5x
    el komijnpoeder
  • 0.5x
    el paprikapoeder
  • 1x
    el kurkuma
  • 1x
    scheut plantaardige olie
  • 1x
    zout & peper uit de molen
  • 1x
    handje koriander
  • 1 stuk
    limoen

Bereidingswijze

1

Doe komijn, paprikapoeder, zout en peper in een plastic zak. Doe de kip erin, knoop dicht en hussel tot alle kip bedekt is, dit kan ook al van tevoren

2

Snipper de ui, snij de paprika’s in kleine stukjes

3

Verhit een scheut olie in een grote braadpan. Bak de kip op hoog vuur in een paar minuten al omdraaiend aan alle kanten aan. Haal uit de pan

4

Doe de ui en paprika in dezelfde pan en fruit op laag vuur een minuut of 8

5

Knijp de knoflook er boven uit, voeg de rijst en kurkuma toe, bak al omscheppend 1 minuut

6

Giet de hete bouillon erop, plus nog wat peper

7

Leg de drumsticks er in een cirkel bovenop en duw een beetje onder. Laat met deksel op de pan op het laagste pitje in ± 25 minuten sudderen tot de kip gaar is, de rijst zacht en al het vocht zo’n beetje opgenomen. Laat van het vuur af nog even 10 minuten (met deksel) staan. Bestrooi met gehakte koriander en serveer met limoenpartjes

Tip: Gebruik hiervoor geen snelkookrijst, dan wordt het pap. Basmatirijst of pandanrijst of Surinaamse rijst werkt beter.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst
Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Winnaar ABN AMRO Newcomer awards
Lokalist foto