Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal
terug

Aardbeientiramisu met vlierbloesem

Een feestelijk zomerse variant van deze Italiaanse klassieker. En ook een stuk lichter, want zonder koffie of chocola, maar met aardbeien. O, en trouwens ook zonder rauw ei.

20 min. bereidingstijd
6 personen (aanpasbaar)
Vegetarisch
Zonder vlees
Zonder vlees, vis

Aardbeientiramisu met vlierbloesem

Aardbeientiramisu met vlierbloesem

Ingrediënten

  • 500g
    rijpe, geurige aardbeien
  • 1x
    doos lange vingers
  • 250g
    mascarpone
  • 250ml
    slagroom, koelkastkoud
  • 125ml
    vlierbloesemsiroop
  • 15g
    een paar blokjes witte chocola
  • 1x
    handje muntblaadjes

Bereidingswijze

1

Roer de mascarpone los met 50 ml vlierbloesemsiroop. Klop de slagroom lobbig met de mixer. Doe de mascarpone erbij en mix kort tot een geheel

2

Leg de lange vingers in een diep bord en besprenkel met de rest van de siroop

3

Snij de aardbeien in plakjes, hou ± 100 gram aan mooie exemplaren apart voor de garnering bovenop. Verdeel alles in 3 lagen in een mooie (glazen) schaal: eerst lange vingers, dan mascarponeroom, dan aardbeien, et cetera

4

. Eindig met een glad gestuct laagje room. Garneer met de achtergehouden aardbeien, geraspte witte chocola en muntblaadjes

5

Zet minstens twee uur in de koelkast, maar langer kan ook makkelijk. U kunt dit zelfs al de dag tevoren maken

Tip: Smaakvarianten: rabarber, frambozen, bramen, pistachenootjes, sinaasappelrasp, citroenrasp.
Recept van:
Koken met Karin

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto