Aardbeientiramisu met vlierbloesem
Een feestelijk zomerse variant van deze Italiaanse klassieker. En ook een stuk lichter, want zonder koffie of chocola, maar met aardbeien. O, en trouwens ook zonder rauw ei.
Aardbeientiramisu met vlierbloesem
Ingrediënten
- 500grijpe, geurige aardbeien
- 1xdoos lange vingers
- 250gmascarpone
- 250mlslagroom, koelkastkoud
- 125mlvlierbloesemsiroop
- 15geen paar blokjes witte chocola
- 1xhandje muntblaadjes
Bereidingswijze
Roer de mascarpone los met 50 ml vlierbloesemsiroop. Klop de slagroom lobbig met de mixer. Doe de mascarpone erbij en mix kort tot een geheel
Leg de lange vingers in een diep bord en besprenkel met de rest van de siroop
Snij de aardbeien in plakjes, hou ± 100 gram aan mooie exemplaren apart voor de garnering bovenop. Verdeel alles in 3 lagen in een mooie (glazen) schaal: eerst lange vingers, dan mascarponeroom, dan aardbeien, et cetera
. Eindig met een glad gestuct laagje room. Garneer met de achtergehouden aardbeien, geraspte witte chocola en muntblaadjes
Zet minstens twee uur in de koelkast, maar langer kan ook makkelijk. U kunt dit zelfs al de dag tevoren maken