Aardbeiengazpacho
Een frisse nazomerse verwenvariant van de beroemde koude Spaanse soep. Normaal gesproken van tomaten, maar nu ook met aardbeien. Gazpacho in een soepbord is wel heel veel koude plens, het drinkt lekkerder uit glaasjes.
Aardbeiengazpacho
Ingrediënten
- 500grijpe tomaten
- 200grijpe aardbeien
- 1x3 cm verse gemberwortel
- 3xtakjes verse munt
- 1xknoflookteen
- 1xrode Spaanse peper (of een snuf cayennepeper)
- 5xeetl lekkere olijfolie
- 1xeetl balsamico-azijn
- 1xzout & peper uit de molen
Bereidingswijze
Leg de aardbeien minstens 2 uur in de vriezer. Niet op een kluitje, maar uitgespreid op een bord. Dat lijkt raar, maar geeft straks juist als vanzelf dikte aan de soep. Haal de knoflookteen door de knijper en rasp de gember. Snij de tomaten in stukken, net als de rode peper (zonder pitjes). Doe dit samen met de munt (alleen de blaadjes), olijfolie, balsamico, zout en peper in de blender. Voeg ook de bevroren aardbeien toe.
Pureer alles helemaal glad en fijn, laat de machine rustig even een tijdje lopen. Te flauw? Meer zout, peper en/of azijn. Niet koud genoeg? Zet nog een uurtje in de koelkast). Te dik? Scheutje ijskoud water erbij. Garneer met een sliertje van uw allerlekkerste olijfolie en eventueel nog een extra blaadje munt.