Privacyverklaring

In deze privacyverklaring vertellen we je graag welke (persoons)gegevens wij via onze website verzamelen, met welk doel we deze gegevens delen met derden (en hoe we de gegevensverwerking bij die derden dan waarborgen), Hoe wij onze gegevens hebben beveiligd en hoe je inzicht kunt krijgen in ofwel verwijderen van die gegevens. Heb je nog vragen of misschien wel tips (altijd fijn!) ten aanzien van deze privacyverklaring? We horen het graag via info@lokalist.nl of op 085-2227777

Het bezoeken van de website

1.1 Welke gegevens verzamelen en gebruiken we als je onze website bezoekt?

Wanneer je onze website bezoekt, verwerken wij een aantal gegevens van je (zoals je IP-adres en jouw gebruik van de online diensten) om de benodigde functionaliteiten van deze online dienst te kunnen bieden en deze technisch te beheren. Wij gebruiken een deel van de verzamelde gegevens ook om onze online dienst aan te passen en te personaliseren, zodat deze beter aansluiten bij jouw gedrag. Zo kunnen we de Lokalist website aanpassen aan jouw online surf-, zoek-, en koopgedrag, als we hierover gegevens van jou ontvangen hebben. Daarnaast wordt een deel van deze gegevens geanalyseerd en de resultaten worden gebruikt voor segmentatie ten behoeve van het personaliseren van de website en communicatie, en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties van of door De Lokalist

1.2 Waarom hebben we dit nodig?

Deze gegevens hebben we ten eerste nodig om de functionaliteit van dezee website te bieden. Met deze gegevens zijn onze website- en appbeheerders in staat de website te beheren bijvoorbeeld voor het oplossen van technische storingen of het verbeteren van de beschikbaarheid of het gebruiksgemak.

Wij gebruiken de gegevens ten tweede om de website aan te passen aan jouw online surf-, zoek-, en koopgedrag, zodat we jou persoonlijker en relevanter kunnen benaderen. Dit betekent bijvoorbeeld dat we de volgorde van getoonde producten kunnen verbeteren voor gemakkelijkere vindbaarheid van producten waarvan wij denken dat ze voor jou relevanter zijn, de plaatsing of zichtbaarheid van bepaalde aanbiedingen op de website kunnen wijzigen, en bepaalde paginas of diensten anders kunnen inrichten. Eventueel gebaseerd op andere informatie als jij die hebt opgegeven in je Lokalist profiel, zoals dieetwensen, voorkeuren en interesses.

We doen dit door de informatie over jouw online surf-, zoek-, en koopgedrag te analyseren, segmenten (groepen die bepaalde gemeenschappelijke kenmerken hebben) op te bouwen en om jou in één of meer segmenten te plaatsen. Deze segmenten worden door de Lokalist gebruikt voor het personaliseren van de website en communicatie, en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties. Deze personalisatie zie je bijvoorbeeld terug in de schikking van de producten op de zoekresultatenpagina.

De logica achter deze vormen van personalisatie verschilt per gebruikte vorm van personalisatie. Zo kijken we bijvoorbeeld welke producten je al een tijdje niet hebt gekocht maar eerder wel regelmatig in jouw mandje zaten, welke producten jij niet bestelt maar wel vaak worden gekocht door klanten die veel andere producten die jij koopt bestellen, en welke producten voldoen aan dezelfde kenmerken als andere producten die jij regelmatig bestelt.

We gebruiken alleen informatie voor het personaliseren van de website en communicatie, en het tonen van relevante aanbiedingen en advertenties als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Om deze informatie te verzamelen en om het gebruik van de website aangenamer te maken worden cookies gebruikt. We plaatsen deze cookies alleen als jij hiervoor toestemming geeft.

1.3 Welke informatie slaan we op?

Wij verwerken hiervoor gegevens zoals het IP-adres van je computer, tablet smartphone, smartwatch of tablet, de unieke identifiers van op deze apparaten geplaatste cookies, de bezochte web- of app-pagina‘s, de internetbrowser waarmee je surft, de duur van een bezoek/sessie, vorige/volgende bezochte sites en daarop geziene advertenties, jouw gebruik van de web- of app-pagina‘s (zoals product interacties, zoekopdrachten, promotie interacties en stappen in de bestelflow) en online transactie data .

1.4 Hoe lang bewaren wij je gegevens hiervoor

Wij bewaren deze gegevens voor dit doel maximaal 12 maanden.

Je online bestelling afhandelen

2.1 Welke gegevens verzamelen en gebruiken we als je een bestelling doet?

Als je boodschappen wilt bestellen en deze wilt laten thuisbezorgen dan vragen we je om gegevens om het bezorgen mogelijk te maken. Je kunt ervoor kiezen om je Lokalist profiel te gebruiken (zie kopje “Je Lokalist Profiel”) of je kunt deze gegevens per bestelling invullen.

Voor je aanmelding voor online bestellen verwerken wij je persoonsgegevens zoals adres- en woonplaatsgegevens, e-mailadres, om je aanbiedingen of informatie over winkelen, producten en diensten van de Lokalist te sturen en om je bestelling te bevestigen en met je te kunnen communiceren over je bestelling (zoals het tijdstip van aflevering en de inhoud van je bestelling), geboortedatum (om te kunnen controleren of je oud genoeg bent om alcohol te bestellen) en telefoonnummer.

De winkeliers bij wie wij de producten afhalen zullen alleen een achternaam en een ordernummer van je krijgen voor logistieke doeleinden.

2.2 Welke informatie gebruiken we hiervoor?

Om je bestellingen te kunnen afleveren, verwerken wij de volgende gegevens: de geplaatste bestelling en de instructies die je aan ons geeft voor aflevering en zakelijke informatie als je een zakelijke klant bent (zoals bedrijfsnaam, factuuradres en BTW-nummer), Wij verwerken het Bonuskaartnummer om na te gaan of je Bonuskaart een geldige. Verder werken we de aankoopgegevens voor statistisch onderzoek naar trends in het aankoopgedrag van onze klanten. De resultaten van dit onderzoek zijn niet herleidbaar tot individuele klanten

2.3 Hoe lang bewaren wij je gegevens hiervoor?

Wij bewaren de gegevens van je bestelling niet langer dan nodig is voor het bezorgen. Indien je een Lokalist account hebt zullen de gegevens hier langer in bewaart blijven (zie “Je Lokalist Profiel”. De logistieke gegevens bewaren wij geanonimiseerd iets langer in ons logistieke systeem zodat het systeem kan leren om de bezorgroutes te verbeteren.

Je Lokalist Profiel

3.1 Waarom bewaren we je gegevens voor het Lokalist profiel?

De gegevens die je opgeeft bij je inschrijving bij de Lokalist worden opgeslagen in je Lokalist Profiel. Deze gegevens kun je centraal inzien en beheren onder “Mijn gegevens“. Als de gegevens onjuist zijn, kun je ze daar wijzigen. Voor het openen van je Lokalist profiel verwerken wij persoonsgegevens zoals je e-mailadres en wachtwoord. Om je Lokalist profiel te kunnen aanmaken en de functionaliteiten te kunnen leveren, verwerken wij bepaalde persoonsgegevens van je, waaronder je e-mailadres en wachtwoord. Hierdoor kun je gebruik blijven maken van je Lokalist profiel en zorgen wij ervoor dat je veilig kunt inloggen. Met een Lokalist profiel kun je gebruik maken van onze online functionaliteiten zoals je vorige bestellingen inzien, je adresgegevens bewaren voor een volgende bestelling, je boodschappenlijstje bewaren en je in- en uitschrijven voor onze nieuwsbrief.

3.2 Welke gegevens bewaren we?

Afhankelijk van welke functionaliteiten je gebruikt, slaan wij de volgende gegevens voor je op: je boodschappenlijst, transactiedata over je online bestellingen, adresgegevens en je in- en uitschrijvingen voor de nieuwsbrief

3.3 Hoe lang bewaren we je gegevens hiervoor?

Wij bewaren de meeste van deze gegevens in principe voor onbepaalde tijd. Je kunt je gegevens in je Lokalist profiel zelf wijzigen of verwijderen en daar ook je instellingen voor diensten en nieuwsbrieven wijzigen. Als je je gegevens hebt verwijderd uit je Lokalist profiel, zorgen wij ervoor dat dit binnen twee weken in onze databases wordt doorgevoerd.

Cookieverklaring

Natuurlijk, ook wij maken gebruik van cookies (kleine, tijdelijke tekstbestanden). In ons geval zijn dit vooral technische cookies die geen persoonsgegevens verzamelen. In deze cookieverklaring geven we je meer informatie over welke cookies we (waarom) gebruiken, en hoe je bijvoorbeeld het gebruik van cookies kunt aanpassen.

Wat zijn cookies?

Door akkoord te gaan met het gebruik van cookies kunnen websites kleine, tijdelijke tekstbestanden op je apparaat zetten waarin relevante informatie wordt opgeslagen. Deze informatie gebruikt de website dan om je, telkens als je een bezoek brengt een goede gebruikerservaring geven. Er zijn verschillende soorten cookies en afhankelijk van het doel worden er geen, enkele of meer persoonlijke gegevens opgeslagen. Met het plaatsen van cookies kunnen websites dus informatie over jou (of je apparaat) verzamelen en gebruiken.

Welke cookies gebruiken wij?

Functionele cookies:

Deze zijn nodig om de website optimaal te laten werken. Bijvoorbeeld om gegevens te onthouden bij het invullen van een formulier, of producten in je draagtas te bewaren. Of een cookie om te weten of jij onze cookies hebt geaccepteerd!

Analysecookies:

Hiermee houden we bepaald gebruikersgedrag bij waarmee we onze website steeds kunnen verbeteren. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien hoe lang een bepaalde webpagina gemiddeld is bezocht of met welke zoekwoorden bezoekers ons vinden. Deze cookies bevatten geen persoonlijke gegevens, maar wel gegevens over het apparaat waarmee je onze website bezoekt.

Trackingcookies:

Wij plaatsen trackingcookies op onze website. De informatie uit deze trackingcookies kunnen wij met elkaar combineren. Dit doen we zodat we jou op basis van je online surf-, zoekgedrag zo relevant mogelijke advertenties kunnen laten zien.

Dit geldt bijvoorbeeld voor zogeheten ‘Social media cookies’. Informatie op de website kan worden gedeeld via social media. Daarvoor kan gebruik worden gemaakt van de op de website aanwezige social media buttons. Deze functioneren op basis van social media cookies die zijn geplaatst door de derde partijen (zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn). Voor het gebruik van de cookies van de social media partijen verwijzen wij naar de informatie op hun websites. Deze informatie kan regelmatig wijzigen zonder dat wij daar enige invloed op hebben.

Bestaande cookies verwijderen of het gebruik ervan blokkeren

Je hebt zelf de controle over de cookies die er op je apparaat worden opgeslagen. Je kunt het gebruik ervan bijvoorbeeld volledig blokkeren, eerst een melding krijgen als een website cookies wil plaatsen, of de bestaande cookies verwijderen.

Wil je je cookies verwijderen, of het gebruik van cookies op deze website blokkeren? Klik hier

Vertrouwen & Integriteit

Bij alles wat we doen – online én offline – geldt dat we vinden dat beide partijen daar blij van moeten worden. We zullen altijd en overal zorgvuldig omgaan met jouw gegevens. Hoe we dat precies doen, dat lees je in onze privacyverklaring.

Klachten en/of vragen?

Vind je dat er iets beter kan, heb je een goed idee of tip, of ben je ergens ontevreden over ten aanzien van hoe wij omgaan met jouw privacy? Dat horen we natuurlijk graag. Laat het ons weten via info@lokalist.nl of bel naar 085-2227777. Mochten wij er in het geval van een klacht samen niet uitkomen, dan kun je je altijd wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Genomineerd beste website van het jaar
Genomineerd ABN Newcomer awards
Lokalist foto