Over ons:

De Lokalist is 1 handige met-elkaar-markt

Lokale kwaliteit bij jou bezorgd

De Lokalist maakt mooi lokaal aanbod online beschikbaar en verzorgt de bezorging. Samen met boeren en échte ambachtslieden vormen wij onze met-elkaar-markt. De Lokalist biedt je een prachtig aanbod van lokale leveranciers. We nemen je graag mee in ons verhaal.

Dat malse biefstukje en knapperigste broodje

Onze oma's fietsten vroeger wekelijks een flinke ronde door stad en over het platteland. Het kostte de nodige tijd, maar dan was daar wel het lekkerste brood van je favoriete bakker, het fijne biefstukje bij de aardige slager en ook de knalgroene boontjes bij die eigenaardige groenteboer werden niet vergeten. Je moest er een stukje voor omfietsen, maar we horen onze oma’s nog zeggen: “Kind, het waren heerlijke tijden.”

Komkommers via steeds krommere routes

Ergens in de tijd kregen we het drukker en drukker met z’n allen. We moesten racen en rennen en alles werd efficiënter. De supermarkt en groothandel maakte het ons makkelijk: alles op 1 plek verkrijgbaar. Ook het aanbod kon slimmer. De achterham kon al in de fabriek in plastic verpakt en komkommers gingen via steeds krommere routes van megamagazijn naar megamagazijn. Lekker en eerlijk, werd sneller en meer. Efficiency en eenheidsworst boven vakmanschap en kwaliteit, eigenlijk best zonde toch?

Onze met-elkaar-markt: samen voor vakmanschap en kwaliteit

Wij van De Lokalist vinden dat je gewoon elke dag moet kunnen smullen van alle eerlijke en heerlijke producten van lokale winkeliers en boeren. En wij vinden het leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken van gepassioneerde ambachtslieden van verderop. Maar eerlijk is eerlijk: wij houden ook van simpel bestellen en gemakkelijk bezorgd krijgen. Daarom hebben wij de online supermarkt en groothandel opnieuw uitgevonden door het aanbod van al die boeren en winkeliers te bundelen tot 1 handige met-elkaar-markt. De Lokalist is één overzichtelijke plek met een uniek en gevarieerd aanbod van leveranciers waaruit jij gemakkelijk kiest en bestelt. Uit jouw omgeving of daarbuiten. Onze oma's zouden zeggen: “Kind, het worden weer heerlijke tijden."

Boodschappen van boeren en échte ambachtslieden in 1 bezorging bij je thuis

Met onze met-elkaar-markt brengt De Lokalist het aanbod van boeren en échte ambachtslieden bij elkaar. Je bestelt in 1 keer bij De Lokalist en vervolgens halen wij bij elke aangesloten boer en winkelier de producten van alle klanten in 1 keer op: efficienter wordt het niet. Op ons sorteercentrum worden via een slim systeem alle producten gecombineerd tot totaalbestelling die in 1 bezorging bij jou wordt bezorgd. Met een glimlach natuurlijk!

Onze reis tot nu toe

Nog maar zo kort onderweg en al prachtige stappen gezet. In korte tijd werden vergelijkbare initiatieven samengebracht. Gestart vanuit het concept en aanbod van Verstaxi uit Zeist, in augustus '20. Vervolgens zijn ook Hoppa (Utrecht, september '20), Boer Erik Thuisbezorgd (Loenen a/d Vecht, oktober '20), Winkls (Amersfoort, juli '21), De Verserij (Amsterdam, augustus '21) en Boodschappenlokaal.nl (Arnhem, september '21) toegevoegd en gezamenlijk vormden dit de basis voor het huidige aanbod aan winkeliers en boeren en totaal meer dan 10.000 producten. Vanaf juni '21 zijn naast een geheel vernieuwde website ook recepten, borrelplanken en andere handige samengestelde pakketten onderdeel van de dienstverlening. De Recycle-tas, waarmee klanten heel gemakkelijk én duurzaam lege flessen en batterijen kunnen inleveren, is een prachtig voorbeeld van het duurzame karakter van De Lokalist. 'Samen voor meer gemak en duurzaamheid' past ons dan ook perfect. Eind 2021 hebben we de ABN Retail Award voor beste nieuwkomer in food mogen ontvangen, waar wij enorm trots op zijn! 2022 staat in het teken van de ontwikkeling én lancering van onze bestelapp en van het opzetten van platform en logistiek voor de zakelijke markt.

POP3+ : Steun vanuit Europa en De Provincie Utrecht

De Lokalist ontwikkelt met behulp van de ELFPO (het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling) en De Provincie Utrecht de logistiek, IT-infrastructuur, netwerk en marketing voor een efficiënte en duurzame keten gericht op de zakelijke markt. De korte keten die met het project Boer2B wordt gerealiseerd, zorgt ervoor dat o.a. horeca, catering en lokale retail in de Provincie Utrecht direct bij verschillende boeren kunnen bestellen en de producten in één levering, binnen 24 uur, 6 dagen per week geleverd krijgen. Hierdoor kunnen boeren de producten tegen een hogere prijs verwaarden, zonder resources kwijt te zijn aan levering, branding en IT-infrastructuur, kan iedereen van duurzame en lokale producten genieten én wordt de boer-burger verbinding versterkt.

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst

Met steun van: