Over ons:

De Lokalist is 1 handige met-elkaar-markt

Lokale kwaliteit bij jou thuis bezorgd

De Lokalist maakt mooi lokaal aanbod online beschikbaar en zorgt voor bezorging bij jou thuis. Samen met boeren en échte ambachtslieden vormen wij onze met-elkaar-markt. De Lokalist biedt je een breed assortiment. Naast brood, vlees, vis en groente ook verzorgingsproducten, alles voor je huisdier(en) en nog veel meer moois. We nemen je graag mee in ons verhaal.

Dat malse biefstukje en knapperigste broodje

Onze oma's fietsten vroeger wekelijks een flinke ronde door stad en over het platteland. Het kostte de nodige tijd, maar dan was daar wel het lekkerste brood van je favoriete bakker, het fijne biefstukje bij de aardige slager en ook de knalgroene boontjes bij die eigenaardige groenteboer werden niet vergeten. Je moest er een stukje voor omfietsen, maar we horen onze oma’s nog zeggen: “Kind, het waren heerlijke tijden.”

Komkommers via steeds krommere routes

Ergens in de tijd kregen we het drukker en drukker met z’n allen. We moesten racen en rennen en alles werd efficiënter. De supermarkt maakte het ons makkelijk: karretje vol, klep open en snel weer naar huis. Ook het aanbod kon slimmer. De achterham kon al in de fabriek in plastic verpakt en komkommers gingen via steeds krommere routes van megamagazijn naar megamagazijn. Lekker en eerlijk, werd sneller en meer. Efficiency en eenheidsworst boven vakmanschap en kwaliteit, eigenlijk best zonde toch?

Onze met-elkaar-markt: samen voor vakmanschap en kwaliteit

Wij van De Lokalist vinden dat je gewoon elke dag moet kunnen smullen van alle eerlijke en heerlijke producten van lokale winkeliers en boeren. En wij vinden het leuk om af en toe iets nieuws te ontdekken van gepassioneerde ambachtslieden van verderop. Maar eerlijk is eerlijk: wij houden ook van het gemak van thuisbezorgen. Daarom hebben wij de online supermarkt opnieuw uitgevonden door het aanbod van al die winkeliers en boeren te bundelen tot 1 handige met-elkaar-markt. De Lokalist is één overzichtelijke plek met een uniek en gevarieerd assortiment waaruit jij gemakkelijk kiest en bestelt. Uit jouw omgeving of daarbuiten. Onze oma's zouden zeggen: “Kind, het worden weer heerlijke tijden."

Onze missie: mooi lokaal aanbod toegankelijk maken voor heel Nederland

De Lokalist is in 2020 opgericht door ondernemers Paul van Straaten en Richard Nederlof. "De Lokalist komt voort uit onze passie voor lekker eten, de bewondering voor kleine ondernemers en onze logistieke en commerciele ervaring. In 2004 starten Paul en Richard namelijk hun post- en pakkettenbedrijf Van Straaten Post dat op het moment van verkoop meer dan 1.000 medewerkers en ruim 40 vestigingen in Nederland telde. "We gebruiken onze logistieke en commerciele kennis om landelijk lokale winkeliers, boeren en de Nederlandse consument online samen te brengen; we doen dit echt mét elkaar."

Boodschappen van boeren en échte ambachtslieden in 1 bezorging bij je thuis

We gunnen de groenteboer, de slager, de bakker, de bloemist, de traiteur en de landwinkel allemaal het beste. En toch vergeten we ze nog te vaak. Omdat tijd nu eenmaal schaars is en gemak een groot goed. Daarom brengt de met-elkaar-markt van De Lokalist de boodschappen van boeren en échte ambachtslieden bij elkaar. Je bestelt bij De Lokalist en vervolgens halen wij bij elke aangesloten winkelier en boeren de producten van alle klanten in 1 keer op: efficienter wordt het niet. Op ons sorteercentrum worden via een slim systeem alle producten gecombineerd tot totaalbestelling die in 1 bezorging bij jou thuis worden bezorgd. Met een glimlach natuurlijk!

Onze reis tot nu toe

Nog maar zo kort onderweg en al prachtige stappen gezet. In korte tijd werden vergelijkbare initiatieven samengebracht. Begonnen met het concept en aanbod van Verstaxi uit Zeist, in augustus '20. Vervolgens zijn ook Hoppa (Utrecht, september '20), Boer Erik Thuisbezorgd (Loenen a/d Vecht, oktober '20) en Winkls (Amersfoort, juli '21) toegevoegd en gezamenlijk vormden dit de basis voor het huidige aanbod van ruim 100 winkeliers en boeren en meer dan 10.000 producten. Vanaf juni '21 zijn naast een geheel vernieuwde website ook recepten, borrelplanken en andere handige samengestelde pakketten onderdeel van de dienstverlening. De Recycle-tas, waarmee klanten heel gemakkelijk én duurzaam lege flessen en batterijen kunnen inleveren, is een prachtig voorbeeld van het duurzame karakter van De Lokalist. 'Samen voor meer gemak en duurzaamheid' past ons dan ook perfect!

;

Boodschappen

Algemeen

Algemene voorwaarden

De Lokalist

Nieuw? Lees dit eerst