Duurzaamheid

Samen de keten verkorten

Onze liefde voor lokaal

Er zijn veel boeren en lokale producenten bij ons aangesloten en samen met hen hopen we elke dag een beetje meer bij te kunnen dragen aan een beter milieu. De Inzet van de korte keten, het verminderen van co2 uitstoot én het tegengaan van voedselverspilling zijn onze belangrijkste speerpunten.

Onze Recycle tas: minder plastic, meer recycling

Samen met alle aangesloten winkeliers en boeren gaan we voor een beter milieu. We leveren elke bestelling daarom (deels) aan in onze Recycle tas: een gratis papieren tas die niet alleen zorgt voor minder plastic tasjes, maar ook voor betere recycling. Onze klanten kunnen namelijk lege glazen flessen/potten, lege batterijen én lege statiegeldflessen heel eenvoudig en gratis meegeven aan onze chauffeur. De Lokalist zorgt voor de recycling en voor het statiegeld naar de klant. Samen voor een beter milieu én meer gemak dus

Inzet korte keten

De korte keten is een manier om zo min mogelijk stappen in de logistieke keten te hebben. Hierdoor kan de producent zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Doordat je bestelt bij De Lokalist, sla je diverse schakels (inkoopcombinaties, distributiecentra, supermarkten) over en krijg je zodoende verse kwaliteitsproducten direct in je keuken. En: je steunt ook nog eens de lokale economie.

Verminderen CO2-uitstoot

Als je jouw boodschappen doet bij De Lokalist draag je bij aan het terugdringen van het aantal vervoersbewegingen van en naar fysieke supermarkten en winkels. De Lokalist collecteert s'ochtends bij alle winkels en boeren de boodschappen van alle klanten tegelijk. Daarnaast hebben wij geen distributiecentra en vindt er dus ook geen onnodig intern transport plaats. En we gaan steeds groener rijden: we bezorgen al met elektrische voertuigen en elektrische bakfietsen.

Voorkomen voedselverspilling

Elke winkelier, producent en boer gaat pas aan de slag nadat je je bestelling hebt geplaatst bij De Lokalist. Geen voorraad dus. Zo bakken onze bakkers elke ochtend geheel op bestelling het brood en banket dat de vorige dag voor 16:00 bij De Lokalist is besteld. Ze maken dus niet meer dan nodig is.

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder