Altijd vers, zonder abonnement
Voor 16:00 besteld = morgen in huis (ma-za)
Bestellen al vanaf €35 totaal

TV-chefkok Leon Mazairac

Over prachtige lokale winkels en hun mooie producten

Terug
lokalist afbeelding

Over tv-chefkok Leon Mazairac

De Utrechtse chef-kok Leon Mazairac neemt voor De Lokalist een kijkje bij diverse mooie (boerderij)winkels. "Al deze lokale ondernemers gaan elke dag weer met veel zorg en liefde voor de mooiste producten. En daar hou ik van!" Sinds enkele jaren is Leon het gezicht van NPO-programma BinnensteBuiten en inspireert menigeen door zijn passie voor eten, ambacht en ondernemen. Een prachtig gerecht op tafel zetten zonder ingewikkeld te doen is zijn motto: "Eenvoudig is al complex genoeg, je maakt iets wat gegeten moet worden." Leon brengt voor De Lokalist het vaak prachtige lokale verhaal in beeld. De avonturen, kort of lang geleden begonnen, over mooie producten of overheerlijke gerechten, hoe ze gemaakt worden en waar ze vandaan komen. En de vraag is natuurlijk: met welke pareltjes zal Leon uiteindelijk ook zelf gaan koken? Van verse vis direct van de afslag, vlees van eigen runderen tot al 28 jaar overheerlijk Oosters koken in Zeist, het is het kijken waard!

Leon bezoekt vishandel Volendam

Leon bezoekt voor De Lokalist deze unieke zaak in Bilthoven waar het altijd druk is. De mooiste vis direct van de visafslag: “echt schitterend” aldus Leon. Zeebaarzen, inktvis, dorades en mooie zalmfilets worden vers bereid. “Het gemak waarmee dat gaat is niet normaal, daarvoor moet je echt bij een specialist zijn.”

Boodschappen

De Lokalist

Algemene voorwaarden
Lokalist foto