TV-chefkok Leon Mazairac

Over prachtige lokale winkels en hun mooie producten

Over tv-chefkok Leon Mazairac

De Utrechtse chef-kok Leon Mazairac neemt voor De Lokalist een kijkje bij diverse mooie (boerderij)winkels. "Al deze lokale ondernemers gaan elke dag weer met veel zorg en liefde voor de mooiste producten. En daar hou ik van!" Sinds enkele jaren is Leon het gezicht van NPO-programma BinnensteBuiten en inspireert menigeen door zijn passie voor eten, ambacht en ondernemen. Een prachtig gerecht op tafel zetten zonder ingewikkeld te doen is zijn motto: "Eenvoudig is al complex genoeg, je maakt iets wat gegeten moet worden." Leon brengt voor De Lokalist het vaak prachtige lokale verhaal in beeld. De avonturen, kort of lang geleden begonnen, over mooie producten of overheerlijke gerechten, hoe ze gemaakt worden en waar ze vandaan komen. En de vraag is natuurlijk: met welke pareltjes zal Leon uiteindelijk ook zelf gaan koken? Van verse vis direct van de afslag, vlees van eigen runderen tot al 28 jaar overheerlijk Oosters koken in Zeist, het is het kijken waard!

Leon bezoekt de lokale winkeliers en boeren; bekijk hier de boeiende verhalen:

Vishandel Volendam in Bilthoven

In deze unieke zaak in Bilthoven is het echt altijd druk. De mooiste soorten vis direct van de visafslag: “echt schitterend” aldus Leon. Zeebaarzen, inktvis, dorades en mooie zalmfilets worden vers bereid. “Het gemak waarmee dat gaat is niet normaal, daarvoor moet je echt bij een specialist zijn.”

Bekijk het Zalm recept

Toko Ibuku in Zeist

Naast een aanbod van huisgemaakte gerechten en hapjes, kun je deze ook zelf bereiden door middel van de samengestelde kookpakketten. Lie Lan en haar team hebben een reeks heerlijke vlees, soya en groente gerechten. In elk pakket vind je precies de ingrediënten die je nodig hebt. Je hoeft de verse ingrediënten alleen nog maar te snijden en te bakken!

Landwinkel De Groenekan

Bij deze Landwinkel kun je terecht voor allerlei (h)eerlijke boerendelicatessen, waaronder zuivel, boerenkaas, groente & fruit en diverse soorten vlees. Met als trots het kippenvlees van eigen bedrijf, de Groenekanse Kip! Gelukkig kon Leon ook hier weer het één en ander proeven.

Hoeve Ravenstein in Baarn

Hoeve Ravenstein is de eeuwenoude boerderij van de boerenfamilie Tupker. Dit duurzaam boerenbedrijf staat bekend om zijn (h)eerlijke rundvlees en het verrassend grote assortiment van duurzame, glutenvrije producten. Leon nam in Baarn een kijkje bij deze ‘belevenis Hoeve’

Kunnen wij je helpen?

  • Contact
  • Aanmelden voedselmaker

En verder